Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

iKosser 

všechny recenze uživatele

Když se mě pak kamoš zeptal, o čem to je, stěží jsem mu dokázal odpovědět. O tygrovi, který se zničehonic zjevil a zase zmizel podle filmařů na popud snu malé holky...no, kdyby to bylo lépe filmařsky zvládnuté, neřeknu popel, ale tady je to tak krkolomně vysvětlené, navíc, má to být film pro děcka a ty asi těžko dokážou pochopit, že se něco zjeví jen proto, že si to někdo představí. Nebo to bylo celé jinak a já to nepochopil? Jestli ano, tak o to hůř. Hodina a půl pojednání vlastně o ničem, no kam ta česká "pohádková" filmařina spěje..? Kde jsou sakra S čerty nejsou žerty nebo něco takovýho, co jednoznačně baví? Tohle nemá atributy bavit žádnou věkovou skupinu.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Český dětský film žije na přístrojích, podle tvůrců má barvu modrého tygra, a až ho vaše představivost z přístrojů odpojí, z milého tygříka zbudou jen chlupy. Od počátku se film vzpírá vizuální fádnosti. Se záživností příběhu o kouzelném a zatoulaném modrém tygříkovi, jehož existenci v podstatě podněcuje a živí dětská fantazie, už je to podstatně horší. Debutující režisér Petr Oukropec k divákům všech věkových kategorií postupně vysílá stále intenzívnější signály, aby spolu se sledováním filmu zapojili i svoji představivost, ale úspěšnost této snahy o jakousi vnitřní komunikaci režiséra s divákem je mizivá, zvláště když film jen a pouze nudí. Produkce vychází vstříc, že nesází na rušivý product placement a v hereckém obsazení se neobjevují profláklé tváře. Pokud jde o role dospělých, lze hovořit o kvalitním, i když divácky méně atraktivním obsazení (Hrzánová, Hartl) a dětských rolí se zhostili nováčci nevyvolávající dojem naučeného odříkání textu. Se syžetem vyprávění s až surrealistickými prvky bude mít nejeden divák nakloněný jasným zásadám filmové řeči potíž. Bude nějakou dobu trvat, než si zvykne na neobvyklé režijní postupy a konfrontaci reálného světa se světem fantazijním nevstřebá na první dobrou a pokud vůbec. Tvůrcům nestačila stěžejní zápletka o modrém tygrovi pohybujícím se volně městem a každá snaha rozpohybovat film nějakou fantaskní scénou jim vycházela poměrně rozpačitě, zvláště když na scénu vypustili žalostnou a nevkusnou trikovou animaci. Film si pak ještě zasadil ránu, respektive si zkomplikoval "jepičí" život, když ve snaze udržet pozornost dospělého diváka, sáhl v ději k nekalým zákulisním praktikám místního starosti a lidí kolem něj, což určitě odvádělo pozornost nejednoho dětského diváka, který určité rozptýlení nalezl pouze ve scénách s malým tygrem, kterého si dětští hrdinové vezmou do své péče. Scén s tygrem je tady ale hodně málo a téměř nepřinášejí do vyprávění žádný vzruch. Jiskra chybí ostatně celému filmu. Žádný zážeh se nekonal. Právě naopak. Je to pěkná chcíplotina. Tygřík si nezařval. Režisér Oukropec s divákem neuměl komunikovat. 40% ()

Reklama

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

rodinný film je pro mne nesmysl...budu - li chtít vzít dítě do kina,vezmu ho na dětský film a ráda se s ním na dětský film podívám,takže nebude potřeba,aby se do něj montovaly prvky,které budou "zajímavé" i pro dospělé.... přišly mi stejně trapné,dále za a) postava školnice mi silně připomínala všechny ty kruté a zlé řiditelky,učitelky či vychovatelky z amerických filmů,nebylo to vůbec originální ani vtipné,za b) bod je za architekturu, za c) rodinné filmy si pro příště odepřu a pustím si radši cédéčko s Čechomorem nebo Divokým Billem :-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pro mne nečekaně milé překvapení. Film pro děti, který je nepodceňuje, je technicky zvládnutý (kamera, střih, zvuk, hudba jsou na velmi vysoké úrovni) a má sympatickou vizuální stránku včetně výborné jednoduché animace pro vykreslení dětské fantazie. Dokonce i dětští herci předvádějí přirozeně vypadající výkony, zatímco všichni dospělí jsou zjednodušeni občas až na karikatury a zahráni s nadsázkou, což mi přišlo také v pořádku. Scénář sice zasloužil ještě dobrousit, ale jinak se autoři za tento film rozhodně nemusí stydět. O kolika nových českých filmech to mohu říci? (70%) ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá trapárna a mrdárna do hlavy, podpořená nasazením německýho fašouna v roli záporáka. Animované sekvence řekněme že bych zpracováním ani neodsuzoval, kdyby nebyly uplně o ničem - jako že ty představy těch harantů. Hulící Hrzánová v dětskym filmu byla fakt vzor pro všechny dětičky. A všichni to hráli fakt divně, Hartl, Polívková, Havelková, Čermák. Teda jednoznačně z toho viním režiséra, kterej to celý natočil jak idiot... leč i scénárista asi pizdu v řiti měl, protože ten děj je uplně idiotskej a furt se točí kolem nějakyho toho modryho tygra, kterej je mi docela u prdele... A ten harant, malej idiot Jakub Wunsch, kterej mě svým dementním vzhledem a hlavně mluvou neustále mrdal hlavu, to už bylo jenom takovy koření pro pedofily, aby si mohli představovat, jak ho zneuživaj... Strašnej film hodnej zapomenutí... Ee, akorát se mi docela někdy libila ta hudba... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Terezy Horváthové. (AngelusCZ)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)
  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)

Reklama

Reklama