Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Držitel Nobelovy ceny za chemii Dr. John Hathaway (Gregory Peck) je britskou tajnou službou vyzván ke spolupráci. Jeho úkolem je přes Hong Kong odcestovat do rudé Číny, kde má od svého dávného učitele profesora Soong Li získat vzorec nově vyvinutého enzymu umožňujícího úspěšné pěstování plodin v extrémně nehostinných podmínkách. Spojení s Londýnem bude uskutečňováno pomocí mikrovysílače, implantovaného do Hathawayovy lebky… Vědec se takto nebezpečného úkolu přirozeně odmítá zúčastnit, když však na jeho stole zazvoní telefon přímo z Bílého domu, prezidentovi Spojených států nedokáže říct „ne“. To ovšem netuší, že čip v jeho hlavě obsahuje i na dálku řízenou rozbušku určenou pro případ, že by mise selhala. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Neco pro demony posedle fanousky spy-fi bizarnosti, v hlavni roli Gregory Peck... misty je to az bondovsky vtipny a bizarni, zejmena pak americke znazorneni Ciny a jejiho zapaleneho lidu mavajiciho rudymi knizkami stoji za to, kazdopadne je potreba brat film s nadhledem... :) Obsah si vypujcim z imdb: An American scientist is sent to Red China to steal the formula for a newly developed agricultural enzyme. What he is not told by his bosses is that a micro-sized bomb has been planted in his brain so that should the mission ever look likely to fail, he can be eliminated at the push of a button! Proste LOL .) ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Film zjevně vychází z tehdy módní vlny bondovek a jim podobných filmů. Tohle je ale fakt dost velká slátanina. Jen s úctou ke G.P. dávám dvě hvězdy. ()

Reklama

Davis81 

všechny recenze uživatele

GP zahrál výborně. Charisma, herectví, paráda. To je tak všechno, co je positivní na tomto snímku. Námět by nebyl špatný. Vliv doby Bonda je zřejmý. Ale je to ušité horkou jehlou, působí to levně. Místy extrémně, pohádkově. Napětí není. Táhne se to. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skutečný propadák, který opravdu jen lehce zachraňuje předzávěrečná scéna s útěkem přes čínsko-ruské hranice (jakkoliv by v šedesátých letech asi ostnaté kolo drátu a plot s elektrikou jako hraniční pásmo oboum velmocím nestačil). Zajímavému nápadu s vysílačkou v hlavě zjevně chyběly peníze, záběry čínských obyvatel jsou fakt na pěst, a k tomu vás mohou odradit i opravdu nechutně zpracované úvodní titulky. Když Gregory začne hrát s velkým vůdcem ping pong, nevíte jestli se smát, nebo jít na kafe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto nebol mainstream a vzivote nebude, len pre tych, co zaviedli skutocnu filmovu prax a kukaju na kadeco - toto tiez patri do vseobecneho rozhladu a ne ze ne. No ale plana podivana, len po povrchu liznute, nema to tempo a ma to plane dialogy ...... nebrat 5 % ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama