Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Moniky Žákové (S04E39)

(epizoda)

Obsahy(1)

Ze života nadějné herečky a známé dabérky postupně odešli milovaní muži - otec, manžel i osvojený chlapec. Po smrti manžela se musela sama postarat o tři děti.  Životní příběh herečky Moniky Žákové je pro normálního smrtelníka plný bolesti a lásky zároveň. Ve 14 letech jí zemřel tatínek, v mládí si prožila různá trápení. Dostala se však hned napoprvé na DAMU a vše nasvědčovalo tomu, že ji čeká hvězdná kariéra. V roce 1985 se poprvé objevila na televizní obrazovce v seriálu Jiřího Adamce Bylo nás šest. Pak přišly další seriály a filmy, hostování v divadle. I další roky žila Monika pod šťastnou hvězdou.
Potkala svou osudovou lásku, Jiřího Břenka - muzikanta, jednoho ze zakladatelů z kapely Čechomor. Monika a Jiří se vzali a narodily se jim tři děti. Když byl nejmladšímu Vašíkovi necelý rok, Jiří začal mít nepříjemné zažívací potíže, které se stupňovaly a diagnóza lékařů byla nemilosrdná - karcinom střev. Tahle zpráva přišla v září 1996 a v listopadu téhož roku, tedy necelé dva měsíce potom, milovaný Jiří zemřel. Přesně v den, kdy měl malý Václav první svíčku na dortu. Mezitím si rodina ještě vzala do pěstounské péče romského chlapce Luďka. Takže Monika zůstala ve 33 letech sama se čtyřmi dětmi.
Nebyl čas na smutek, protože se musela začít pořádně otáčet. Její hvězda znovu vyšla hlavně v dabingu. Svůj hlas propůjčila Sharon Stone, živily jí seriály Melrose Place, Ally McBeal, Lovci pokladů, Červený trpaslík. Přestože Monika přišla o svého milovaného manžela, byla brzy nakloněna a otevřena jinému vztahu, což se vlastně doposud nepodařilo. Navíc zhruba po sedmi letech od nich z rodiny odešel Luděk, romský chlapec. Monika říká, že mu scházel Jiří, že potřeboval v rodině mužský element. Monika se upnula na děti a na práci. Ale stres si vybral svoji daň. Nejdříve onemocněla rakovinou děložního čípku. Naštěstí ji zachránila včasná diagnóza a chirurgický zákrok. Pak přišly jiné zdravotní potíže a Monika prodělala operaci obou kolen. Vyčerpání mělo, bohužel, za následek fyzický a psychický kolaps. Monika propadla těžkým depresím. Zachránila ji kamarádka, která jí vzala ke známé psychiatričce.
Když se Monika Žáková zamýšlí nad svou 13. komnatou, je přesvědčena, že je na tom přes všechny rány osudu mnoho lidí hůře než ona. Jen má hrůzu z toho, že jí ze života odchází milovaní muži - tatínek, manžel, osvojený syn Luděk. Stále se bojí o své dva syny. Se svými nočními můrami ale úspěšně bojuje a čeká na nový vztah, aby se měla o koho opřít. A snad už se nějaký nový vztah rýsuje...
Průvodkyní třináctou komnatou herečky Moniky Žákové je novinářka Jindra Horská. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá 13.komnata. Představuje herečku, kterou si vybavuji z 80. let, z doby, kdy ztělesňovala romantické hrdinky. Její životní osudy ovšem jsou pochmurnější. Ve 13. komnatě o nich vypráví vyrovnaně. Uzemnila mě svým zpěvem. Minimálně ve Zpívánkách by měla dostat hlavní roli aspoň v jednom díle. Bez legrace! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama