Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že když se v domě stane něco strašlivého, něco ďábelského, duše obětí v něm zůstávají. Nejsou schopny odejít a snaží se proniknout k živým, aby tak dosáhly spravedlnosti za hrůzy, které musely vytrpět... Francesca a Pedro jsou novopečení rodiče, kteří doufají, že dítě pomůže zlepšit jejich napjatý vztah. Francescu ale stále tíží tragédie z minulosti a těžce doléhá na její křehký duševní stav. Dvojice hledá klid a mír a odstěhuje se proto do odlehlého venkovského domu, od nějž si slibuje samotu a pokoj. Vybrali si ale špatně...velmi špatně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

brasek 

všechny recenze uživatele

Áno, možno zaujímavá ducharina... ovšem si myslím, že nejako nedomysleli ako spojiť osudy postáv, ktorých spája "Dom biskupa". Pre mňa bolo veľmi rušivé prerušenie deja filmovými dokumentmi No-Do a nejako ani nechápem tie čiernobiele pasáže ako prepínanie deja medzi osudom Francescy, Blancy a kňaza Miguela. Osobne som postrádal vo viacerých momentoch atmosféru duchárskeho filmu.. škoda, film by mohol mať naviac. ()

tremors 

všechny recenze uživatele

Další průměrná duchařina, kterých vznikají v poslední době mraky. V rámci Španělské tvorby celkem slabý, v rámci celého světa průměr. Film se rozjíždí poměrně pomalu a po třetině filmu jsem byl rozhodnut udělit filmu jenom 2 hvězdičky. Ale v dalším dění mě film přesvědčil, že není moudrý soudit po půl hodince. Když se objevili duchové, zapojila se církev a tajné záznamy, začal mě film zajímat mnohem víc. A konečná pasáž patřila k nadprůměru. Takže suma sumárum 3 hvězdy. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Španělské horory mám ráda, ale tento kousek považuji za takový průměr. První polovina je dosti slabá, pak nastupuje duchařina, ale nemohu se ubránit dojmu, že by tomu sedělo jiné prostříhání záběrů, jež by navodilo hustou atmosféru. Druhá polovina je o hodně lepší jakmile dojde na konfrontaci s církví. Ovšem ani to můj celkový dojem až tak nevylepšilo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná duchařina,která je neskutečně režisérsky podceněná a nezvládnutá.Pomalé tempo které se prakticky nerozjede,ploché postavy,bez citu,bez sympatií.Nevhodně vybraní herci a hlavně mizivá atmosféra,kterou se snaží režisér vybičovat celkem slušnými digitálními efekty. SPOILER: už při příjezdu manželů k chatě,musí i synovi venkovského debila a televizní rosničky docvaknout,kdo je ta holčička na zadní sedačce. KONEC SPOILERU. Tudíž u mě totálně i odpadl moment překvapení.Pár slušných záběrů a dobrý námět.Jinak ve všech směrech nezvládnutý horor. 40%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tento snímek jen obyčejnou průměrnou duchařinou, která postrádá jakoukoliv originalitu a napětí je tu rovněž jako máku. Najde se zde však několik velice zajímavých pasáží a to především ve vzpomínkových scénách. Nevím proč, ale filmů s podobnou tématikou mám už docela mindrák. Jde o jeden ze slabších kousků španělské produkce a dokonce i tvorby samotného režiséra. Hodně často se stávalo, že se i patnáct minut vůbec nic nedělo a z ničeho nic se objevil flashback a octneme se v minulosti. Právě tyto flashbecky však kupodivu mají něco do sebe a mě osobně se líbili nejvíc. Postupně se v nich dozvíme vše podstatné o historii domu, ale i několik zajímavých informací z života hlavní hrdinky. Jinak mě ovšem pořád zmáhala častá nuda. Teprve ke konci se to trošku víc rozjelo a úplný závěr až na závěrečný finish se docela povedl. Tady jsem se konečně dočkal větší dávky duchařiny, kterou jsem očekával už od začátku snímku. Ještě štěstí, že celým snímkem nás doprovází docela zajímavá hudba, kterou bych chtěl pochválit asi nejvíc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku na Kanárských ostrovech. (Terva)

Reklama

Reklama