Reklama

Reklama

Rocket Singh: Salesman of the Year

  • Indie रॉकेट सिंह: वर्ष के विक्रेता

VOD (1)

Recenze (5)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka o tom, že když své podnikání (počínání) řídí člověk - tedy i hloupý sikh (v Indii jsou sikhové terčem stejného posměchu jako u nás blondýny) - srdcem, tak se se dílo podaří. Chci tomu věřit. Žádané povzbuzení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná rozprávka o ceste jedného človeka, ktorý nemá nič len úprimnosť a vytvorí zmenu, ktorá otrasie jedným veľkým biznisom. Kapoor znova bezchybný. Film je postavený na klasickej premise zero to hero, ale pritom sa mu darí rozdávať životné múdra, príjemné a úsmevné situácie s tými dramatickými. Bez sentimentu a pritom s veľmi silnou emóciou. Síce bez tancov a piesní, ale napriek dĺžke veľmi dynamické a na konci zostáva akási prímes inšpirácie s motiváciou. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Poutavé vyprávění o cestě jednoho „malého“ člověka za svým snem. Ovšem ve světě a navíc v prostředí obchodníků to nebude mít vůbec jednoduché. Má totiž v sobě jednu velmi „špatnou“ vlastnost - poctivost. S tou se sice prý nejdál dojde, což souhlasím, ale jsou v životě situace, kdy se vlivem negativních okolností musí lehce improvizovat, aby je bylo možno zavčas odvrátit. Tak učinil i hlavní hrdina H. S. Bedi (R. Kapoor). Zůstal stejný, ale aby „přežil“ a mohl volně dýchat, tak si musel najít svoji cestu, jak naplno využít svůj um a již zmiňovanou poctivost k lidem - svým zákazníkům. Ta se rozhodně mezi jeho penězi posedlými kolegy a vedením vůbec nenosila. Kdo nenasedne do kolotoče plného lhaní, podvádění, šizení, intrik, manipulace a všech možných křiváren musí z kola ven. Těmto obchodníkům nikdy nešlo o skutečné potřeby lidí (aneb lidé jsou jen čísla) a dobře odvedenou práci, ale jen a jen o jejich vlastní zisk, s kterým příchází i moc. Vím jistě, že bych takovou práci a ještě v takovém kolektivu dělat nemohl. Neměl bych na to žaludek a nervy. I když byl hlavní hrdina šikovný chlapík, tak ani on by nezvládl prorazit bez svých kolegů táhnoucích za jeden provaz, se kterými utvořil tajnou prodejní skupinu uvnitř jedné velké organizace, pro kterou pracovali. Rád bych zmínil jednu větu z rozhovoru k zamyšlení, která mě zaujala: „Ve skutečnosti jsem nikdy neviděl Sardara někoho podvést, vezmi si to.“ Ano, takto to má vypadat naprosto všude. Jít osobním příkladem jako jednotlivec, z kterého se posléze stává skupina stejně smýšlejících lidí. Jaký to rozdíl od neustálého stěžování si všech možných menšin, že za jejich problémy můžou vždy a jen ti „druzí“. Sami však o změnu myšlení a chování ve svých vlastních řadách nestojí, protože...?, ano protože ti „druzí“...! Jaká to magická mantra, že? Žel zástupci těch „druhých“ je v tom jen utvrzují a navíc podporují. Kor plné koryto dělá divy a nic jiného tyto bídné lidi nezajímá - jaká to ostuda! R. Kapoor jako vždy výtečný, aneb kdo umí, ten umí. Všechna čest, jen by mohl točit více filmů, abych si ho mohl tak i více užívat. Hudební stránka byla v tomto snímku upozaděna, což mi osobně trochu vadilo, škoda... Hodnocení složité nebylo a drželo se po celou dobu na jasných čtyřech hvězdách. Pěkný a zajímavý příběh ve spojení s dobrými herci celek drželi pevně a neotřesitelně. Musím však zmínit i drobný nedostatek - scházelo mi více emocí, romantická linka, živější děj a spád. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

V podstate ani neviem presne definovať čím ma tento film zaujal, ale zaujal. Trochu iný, žiadna veľká láska ani tančeky, piesne ale pekné. Príbeh mladého muža, ktorý sa postaví, síce zvláštnym spôsobom, ale postaví svojmu osudu zoči voči a nedá sa. Nakoniec sa mu to vyplatí a všetko sa v dobré obráti. Trošku zidealizované, ale motivujúce mládež postaviť sa vlastné nohy s vlastným biznisom. Takže hurá do toho! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama