Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělský thriller, stejně realistický, drsný a strohý jako bývalý boxer Ábel, o němž vypráví. Kánon žánru je do písmene dodržen, postavy a jejich vztahy natolik přesvědčivé a životné, že jen podtrhují jeho oprávněnost a funkčnost. Prvotřídní herecké obsazení vdechuje neobyčejnou věrohodnost tomuto napínavému příběhu, mapujícímu odvrácenou tvář Barcelony. Aida Folchová hraje zlodějku aut Kay, její otec (Manuel Morón) je namočený v ještě větších špinavostech, které končívají fiaskem a navíc ohrožují i ji samotnou. Setkává se s Ábelem (Francesc Garrido), který se s námahou probíjí životem a snaží se sám vychovat syna. V Kay rozpozná dobrou duši, svedenou na cestu zločinu proti vlastní vůli. Příběh stále nabírá na dramatičnosti, prochází různými zvraty a vrací se zpět a každá další scéna činí situaci ještě vypjatější. Přesto zde zůstává dost prostoru pro zkoumání zdvojeného motivu vztahu otce a dítěte. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

O něco vážnější, přesto ne melodramatická gangsterka á la Guy Ritchie, od nějž si mj. vypůjčuje dějovou provázanost. Ta ve zdejším podání sice neskládá jednotlivé dílky (těch také ostatně není tolik) s tak zaručenou grácií, nýbrž v jednodušším a uvolněnějším (v žádném případě ne prostoduchém) stylu. Méně prokreslené charaktery vyvažuje mimořádně vyvedený casting, prostší vývin událostí zase vytříbená kombinace hudby a střihu v některých sekvencích, výrazně film pohánějících v zatraceně adrenalinovaném stylu kupředu. 7/10 (44. MFF KV - 6.7.08) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka, která se snaží být cool, a přitom je jenom průměrná. 84 minut je ale solidní doba, u které se tenhle, chvílemi agónií se zmítající film, dá zvládnout. Když už nic jinýho. Příběhově to prostě strádalo. Když si uvědomim, že nikoho z toho filmu neznám, jediná vzpomínka, co mi na tenhle film zbyde bude maximálně to, že je to španělský film. Dostatečně to nešokuje, nezaujme. Ani ten film nemá vysloveně nic extra, kvůli čemu by stálo za to si ho zapamatovat. Ryzí kriminální průměr, ale pro Španělsko docela dobrý pokus. Nepamatuju si, že bych někdy podobný film z jejich země viděl. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama