Reklama

Reklama

Dolní Kaledonie

(festivalový název)
  • Rusko Nižňaja Kaledonija (více)

Obsahy(1)

Vorsin marní čas v milostných avantýrách. Jeho rozevlátost souzní s úvahou o větru, našeptávajícím jakési příběhy. Rodí se z ničeho a zanikají jako lidské příběhy, jejichž význam a smysl se časem vytrácí. Je lepší je nevnímat, nebo usměrňovat? … Do břehu nad mohutnou řekou mladík ze stepní vsi umanutě zapichuje tabule s exotickým názvem Dolní Kaledonie… Vorsina na výpravu k řece vylákala jeho sestra Olga, zanícená ichtyoložka. Peripetie vědecké exkurze prolínají bizarní příhody stepních dobrodruhů, vize krvavých bitev a pohanských obřadů dávných kočovníků. Přežívá jejich bezuzdná živelnost v současnících? Vorsin, deptaný a milovaný Olgou, se unáší romantickými zážitky a bezděčně, tváří v tvář nespoutané přírodě, přemítá o smyslu vlastní existence. Snaží se pochopit míru sounáležitosti se světem, který ho pohltil a který místní snílek překřtil na pomyslnou Dolní Kaledonii. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Až na ty ztřeštěné válečné představy které se do filmu vůbec nehodili to byl velmi zábavný oddechový film... - 75% ()

Jablek 

všechny recenze uživatele

Můj jediný film na 44.MFF KV mě nenadchnul, ale ani nenudil. Těšil jsem se na přírodu, o které to podle slov režisérky mělo z velké části být, ale bohužel jsem se dočkal pouze obrovských holých plání okolo Volhy...a to mě teda nijak nebralo zrovna :) ale jinak příjemně relaxačně strávených 100 minut.. ()

Radlajzzz 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejnudnějších filmů, které jsem viděl na letošním MFF K. Vary´. Od začátku až do konce nuda, nuda, nuda. Příběh nevýrazný, hudba děsná. Tu jednu hvězdu dávám jen za docela dobré herecké obsazení, předevšim mladý kluk (syn vědecké pracovnice) zazářil. ()

Reklama

Reklama