Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento duchaplný komický příběh začínajícího natěšeného policisty Leonidase, povolaného do služby na jednom ospalém řeckém ostrůvku, kde se téměř nic neděje a kde všichni vědí všechno o všech, navazuje na tradici půvabných charakterních komedií, jakou je např. Local Hero. Zvrat do Leonidasova života přinese náhlá smrt místního ochmelky, jehož tělo je nalezeno pod útesy. Konečně se může ponořit do řešení nějakého případu, konečně záminka, díky níž se snad sblíží s místní televizní hvězdou Aggeliki. Při vyšetřování záhadného úmrtí spouští každá nová stopa v jeho bujné fantazii neskutečné řetězce možných vysvětlení, čím dál tím absurdnějších, a tak i komičtějších. Důležitou roli v tomto druhém celovečerním filmu kyperského rodáka Christose Georgiou, žijícího nyní v Aténách, hraje také prostředí: krásná příroda odlehlého ostrova a s humorem nazíraná mentalita zdejší uzavřené komunity se stávají jakousi svébytnou postavou. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutém řeckém filmu teď už skutečně vím, že Řekové jsou divný. Ukazuje to i tenhle film, během kterého jsem nevěděl, na čem jsem. Příběh plynul a já pořád nechápal o čem to vlastně je. A pak to docela rychle skončilo a já si naštěstí oddech, že tu hrůzu už mám za sebou. A komedie? Nenašel jsem v tom ani prvek a náznak už vůbec ne. Na Řecko si dám pozor. Nedivim se, že jsou ekonomicky v prdeli, když ani ty filmy nevypadaj k světu... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Naivní, spíš tragikomedie než komedie a taky trochu agitka na to, aby na ty jejich ostrovy s bílejma domkama a modrejma okenicema přijeli nějaký turisti. Ale protože to bylo občas i vtipný, byla tam láska, hlavní hrdinka byla pěkná a nakonec to všechno dobře dopadlo, tak tomu ty tři hvězdičky dám. P.S. A kdyby to skončilo těsně před závěrečnejma titulkama, tak to by bylo teprve něco... ()

TraceurKK 

všechny recenze uživatele

Příjemný film do sychravých dnů. Nádherné lokace, které kamera využila...trocha jižanského humoru a příjemní herci. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro mě ta nejlepší pozvánka na ostrov, na který jsem na Kykládách málem zapomněl. Thirasia leží tak trochu ve stínu vulkánu, ostrova, na který se ze Santorini pořádají fakult. výlety. Podle záběrů z ostrova je to ideální místo na víkend, a až mě cesta zanese na Thiru, zkusím se ta dostat. Komedie se střídá s dramatem, začátek je hodně bláznivý (kontrola zelináře policistou slouží spíše k představení hlavní postavy), postupně je téma smutnější. Vicky Papadopoulou byla opravdu moc hezká. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama