Reklama

Reklama

La Tigra, Chaco

(festivalový název)
  • Česko La Tigra, provincie Chaco (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

La Tigra, Chaco je malé ospalé město čítající asi dvacet bloků. Esteban se po letech strávených v Buenos Aires vrací do místa svého dětství, aby se setkal s otcem. Ten však má novou rodinu, pracuje jako řidič kamionu a nikdy není doma. Zatímco na něj Esteban čeká, tráví čas s kamarádkou z dětství Vero, která ho čím dál tím víc přitahuje. Jejich společné okamžiky jsou naplněny vzpomínkami na dětství, z výletu do minulosti se ale nečekaně stávají chvíle otevírající nové možnosti pro budoucnost. Režijní debut Federica Godfrida a Juana Sasiaína, natočený s minimálním rozpočtem, si vysloužil velkou pozornost argentinské filmové kritiky. V recenzích se objevovaly zmínky o tom, že malému filmu se podařilo to, co chybí většině současné argentinské produkce: přenést na plátno život. Nadšení vzbudily především autentické výkony obou hlavních představitelů spolu se spontánním herectvím Any Allendeové v roli Estebanovy tety, která zazáří v půvabné scéně, v níž zpívá česky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (9)

Philippa 

všechny recenze uživatele

Letošní Vary byly hodně náročné. Už jsem trochu zoufala kam se vytratila z filmů láska, kam se vytratil cit jako takový. Poslední film před odjezdem La Tigra, Chaco opět tu jiskřičku zažehl, že to ještě není ztraceno. Velmi hřejivý snímek z argentinské vesnice, příběh o životě lidí tam a hlavně o lásce. Natočený přesně tak jak to mám ráda, bez patosu a sentimentu, prostě pro pohlazení... ()

Reklama

Patrac999 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda. V rámci výuky španělštiny jsme bylli na promítání, kde pan filmový znalec začal vykládat, jak je tento film úžasný, protože vyhrál ve Varech veledůležité ocenění za kameru. Někdo tady píše, jak je to skutečný film o lásce atd. podle skutečného života. Je sice pravda, že život je většinou nudný (málokomu se stane to, co Seagalovi), ale nerad bych se dožil doby kdy bude oslavován 6 hodinový film o spaní. P.S. A víte jak se podle znalce pozná velký úspěch argentinských filmů? 2 oscary za 26 let... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

La Tigra (tygřice), Chaco, malé a ospalé městečko na severu Argentiny. La Tigra, Chaco, malý a ospalý film, kterým s malým rozpočtem ukazuje lidskou stránku města. Řekl bych, že film má svou duši a mohl by být velmi dobrým, kdyby nevycházel ze zobrazení města a krajiny, ale z dobrého příběhu a klidnou atmosférou města až dodělával celý obraz. Takhle i těch 80 minut ubýhá velmi pomalu... Pro nás je na filmu samozřejmě zajímavá čeština i český zpěv představitelky tety hlavního hrdiny, která se v La Tigra narodila českým emigrantům, pěkné. A ještě s filmem přijela na festival. Málý a milý debut, který vás osloví, ale přece jen bych si představoval silnější příběh... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama