Reklama

Reklama

Malé modré nic

(festivalový název)
  • Francie Little Blue Nothing
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument o hudebním a partnerském duu Vojtěchu a Ireně Havlových je první „českou spojkou“ v originálním a nezastupitelném díle filmaře Vincenta Moona. Od roku 2006 rozvíjí své vytříbené hudební kronikářství: jeho „koncerty přes ulici“ (díky internetu proslavené jako Take Away Shows či Concerts à emporter) zachycují hudebníky v akci, avšak mimo koncertní scénu – v soukromí, na veřejných místech, v symbolickém návratu z vyvýšeného pódia do běžného světa. Moon, který navíc své snímky barevně stylizuje, natočil už přes devadesát hudebních svědectví. Jeho dokumentární metoda bývá srovnávána s manifestem Dogma 95, s terénními nahrávkami Alana Lomaxe či s dlouholetými Peel Sessions, záznamy diskžokeje BBC Johna Peela; mluví se také o formě guerillové kinematografie. Pro MFF Karlovy Vary vytvořil Moon autorský výběr ze své tvorby. V jeho centru je světová premiéra filmu o improvizátorech Havlových, kteří tradici staré evropské hudby spojují s meditativní citlivostí východoasijských filozofií. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se nachytal na neskutečně lživý popisek v programu z Varů. O dvou New Age Hipís, kteří se neustále usmívají, vzívají Máhešvaránandu a neumí hrát. To byla zas ostuda ()

TedTonks 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mě nebaví, a hudební už vůbec ne. Já hudbu miluju, ale tohle...Přetrpěl jsem první nudnou část o Havlových a čekal jsem na druhou část. Ta už byla méně nudná, ale přesto nudná. Po prvních třech kapelách jsem odešel. Přitom jsem se kouknul na obsazení malé promítací místnosti - polovina lidí utekla, pět usnulo a ostatnímuseli být blázni, že tam zůstali. ()

Reklama

Reklama