Reklama

Reklama

Na velikosti záleží

  • Izrael Sippur Gadol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Láska, smích a sumo. Proč se otravovat s hubnutím, když se můžete dát na zápasení? Poznání, k němuž dojde čtveřice kamarádů, otevírá množství komediálních situací, ale upozorňuje i na společenský tlak vyvíjený na lidi s nadváhou. Snímek bere sumo jako prostředek uznání i revolty v hubeností posedlé společnosti a sport jako takový ukazuje coby cestu k vyrovnání se s osobními problémy. Pomůže sumo hrdinům ke zlepšení jejich společenské situace a nastolí v jejich rozháraných životech klid? Každá z postav si nese svá tajemství i osobnostní specifika, díky nimž film budí zájem, smích i napětí. Tvůrci dokážou zužitkovat každou nahrávku na vtip a diváky baví pády ze židlí, komickými kontrapunkty i slovními výměnami. Přestože se nebojí žertovat ani o otázkách smrti a za protagonisty si volí hrdiny s nadváhou, nikdy své téma nezneužívají pro pošklebování. A navzdory pochopení pro situaci hrdinů je nevykreslují ani s falešným soucitem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom sranda, nic moc hlbave, clovek sa zasmeje - tucniaci robia sumo :-). Ale ze aj sem museli vocpat jedneho buzika a jeho uchylacke internet radovanky, no skoda, co to s tym akoze malo docinenia? A preco akoze Japonec, sumo-majster, dofrci do Izreaela, lebo sa citi ako Zid - no nechapem asi celkom tym umeleckym zamerom. A par detailov: pri treningoch majster by pocital skor na 4 "jon" a nie "schi", lebo to druhe znamena aj smrt. Kto trenoval, tak vie, aj ked je biely, toboc japonsky majster. A ozajstrni sumak nikdy necvici s nesumakom, pokial viem. Na ale na 3* to tak-tak stacilo. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Příjemná lehce romantická komedie o partě XXXL kamarádů, kteří se rozhodnou se svými problémy s nadváhou, zejména ale s psychickými komplexy z nadváhy pramenícími, zatočit po svém. Film určitě není žádný úžasný filmový klenot, ale rozhodně jsem se u jeho sledování dobře bavil a ani chvilku se nenudil. Za velké plus považuji to, že se tvůrcům podařilo vyhnout téměř všem filmovým klišé, které jsou v tomto druhu filmu tak často k vidění (z představy, že by se stejného námětu chytil Hollywood mi vstávají hrůzou i chlupy na zadku). Za normálních okolností bych se asi přiklonil spíše k hodnocení za 3*, ale jako dlouhodobý velký fanoušek sumo musím ještě jednu přihodit - byl jsem příjemně překvapen tím, že si autoři nepletli termíny a sumo v podání izraelských tlouštíků skutečně jako sumo vypadá :) ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bylo hezké sledovat, jak se ti čtyři pánové a jedna dáma, krásně vměstnali do Škody felicia combi s celkovou tonáží "živé váhy" cca 700 kg. a pak že naše auta nic nevydrží :o) Taky hláška dietoložky "Nic jste nezhubli, můžete se odkutálet" byla fakt kouzelná. Příběh úžasný v tom, že i přes společenské vyřazení, dokázala ústřední čtveřice vymyslet plán, díky kterému, je okolí začlo opět uznávat i když ty počátky měli fakt krušné. Nakonec bylo všem jedno, že nevypadají, jak řekl Herzlův první šéf, dostatečně reprezentativně. Pohodové a zábavné dílko. Viděno jako 25 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na velikosti záleží je pro mě dalším filmem z dávných artových vzpomínek. Námět je asi takhle: Jsem tlustý a holky mě nechtějí. Co s tím? Začal bych sportovat, ale to moc nejde, když jsem tlustý… co takhle sumo! No dobře, tak jdeme na to. Čtveřice dobře živených kamarádu se tedy vrhne na sumo a … měla by se pravděpodobně dostavit zábava a plno komických situací, společně se zajímavým vývojem mezilidských vztahů. Zábava se dostavila jen ve velmi malém množství. Film bych přirovnal k českému filmu Manžel na hodinu, kde se chlapy snažili dělat akvabely. Taky to nebylo nic moc. Lehce mě zaujalo drobet jiné kulturní prostředí a trochu i vztahy hlavních hrdinů. Jedna z holek, co tlustého nechtěla, si najde ještě tlustšího, asi to nebude tedy jen o váze… a dobrý film není jen o dobrém námětu… ()

thanks 

všechny recenze uživatele

Film Na velikosti záleží Vás zaručeně dostane. Vzpoura izraelských a nešťastných tlouštíků vyvrcholí v momentě, kdy se rozhodnou začít se sumo. Pod vedením zdatného učitele sumo ze sebe vydají to nejlepší a zvítězí sami nad sebou i nad tloušťkou. U téhle komedie se nebudete ani na chvilku nudit...:-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Přibližně čtvrt roku před natáčením odjeli tvůrci do Japonska nasbírat informace o sumo. (Nyck)

Reklama

Reklama