Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm lidí spolu cestuje do Manily. Během jejich cesty málem dojde ke smrtelné nehodě. Té se vyvarují na poslední chvíli, když je před ní varuje spolucestující Romano, který ji viděl již dříve ve své vizi. Smrt se ale nedá obelstít. Postupně si pro cestující, kteří měli při nehodě zemřít, stejně přichází. (Chatterer)

Recenze (17)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Nezvratným osudom je tu jasná, napriek tomu ma filipínske Sundo celkom bavilo. Jeho tvorcovia sa pokúsili aj o nejaké menšie inovácie a oproti Final Destination sa to snažili zahrať viac na duchársku nôtu. Pre každého z preživšej sedmičky si spolu so smrťákom príde aj duch niekoho zosnulého, s kým bol pokrvne spriaznený, čo je fajn nápad, škoda len, že záhrobní bubáci vyzerajú všetci na jedno kopyto a príliš diváka nevystrašia... ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Teda mne to vôbec neevokovalo Final Destination - kde najmä posledné diely boli splattery teenagerov. Tu je krvi pomenej, dej pomerne inteligentnejší ako u final dest. Skrátka celkom vydarená ducharina s dramatickým príbehom (ten nesmie absentovať tradične v ducharinách tohto typu) pár klasických lakačiek, na Filipíncov výborné...dokonca až tak že som to pozeral 2 razy. Trošku mi liezol na nervy zjav hlavného hrdinu ale inak OK. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.6 - FILIPÍNY - Filipínské žánrové filmy, aspoň z toho co jsem viděl, se dost okatě snaží napodobovat zahraniční trháky. Nevykrádají je sice takovým způsobem, jako kdysi Turci nebo Italové, ale inspirace v nich až bijí do očí. A tady tomu tak je taky - opravdu je to Filipínská verze Nezvratného osudu, dokonce i s vykradenými způsoby smrtí. Než k tomu ale film dojde, trvá to půlku stopáže a ta je vyplněná zpočátku zajímavým úvodem, který se ale rychle stane utahaným. A když konečně začne schéma Nezvratného osudu, samozřejmě v tom nechybí duchové. A že jich tu je, až jsem měl bordel v tom, kdo patři ke komu a kdo je kdy na řadě. Výsledku taky ubližuje fakt, že postavy jednají hloupě a celková promyšlenost systému smrti a poslů je dost vratká, ale asi nejvíc mi vadí, že to celé nakonec je jen další asijská duchařina, jen s tím rozdílem, že tu straší víc různě vypadajících duchů a není to jen samá dívka s dlouhými černými vlasy. I když i na ty dojde. Na jedno zhlédnutí se to ale dá, když není nic lepšího po ruce (třeba jakýkoli díl Nezvratného osudu kromě čtyřky), ale obávám se, že časem si budu pamatovat jen to, že je to asijská verze Nezvratného osudu a nic jiného. Zapamatovatelných scén to žel moc nenabízí. Lepší 2* ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Sundo je kvalitne nekvalitná vykrádačka Final destination, ktorá ma takmer unudila k smrti. Najväčšiu slabinu vidím najmä vo sfére postáv/obsadenia - postavy sú nesympatické, veľmi nevýrazné, človek si k nim nevie vytvoriť žiaden vzťah, charaktery taktiež o ničom. Dialógy slabo zahraté, skôr strojené a neuveriteľné, príliš amatérske. Mala som pocit, že tento film trvá večnosť. Žiadne napätie, zvraty, atmosféra, NIČ. Vtipný okamih - útočenie na duchov, resp. smrť so zbraňou....to snáď nie! Jediné, čo asi stojí za zmienku je aspoň prevedenie duchov - svetlý okamih celého filmu. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Filipínská obdoba Nezvratného osudu. Moc mě to nevzalo. Když je v nějakém filmu lekačka, že někde vyjukne duch, je to dobrý, ale když je stejný způsob lekaček v tomto filmu každý dvě minuty, tak to potom už leze na nervy. Nápaditost zabití taky nic moc, celé je to ve tmě a dost blbě se v tom orientuje. Ale atmosféru to jakš takš mělo. No, průměr. ()

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu byla třikrát posunuta. Poprvé se měla konat v srpnu 2008, poté 22. října 2008 a nakonec na 11. března 2009. (Cheeker)
  • Na žádost Robina Padilly dostala roli Katrina Halili. (Cheeker)
  • Jednu z hlavních rolí měl hrát Patani Daño. (Cheeker)

Reklama

Reklama