Reklama

Reklama

Gong gui zai

  • USA Red Spell Spells Red
Hongkong, 1983, 90 min

Obsahy(1)

Během natáčení v Malajsii vypustí hongkongský dokumentární štáb ducha Červeného trpaslíka z jeho hrobky. Pokračují na Borneo, kde se ubytují u místního kmene. Tam je smrtící duch začne jednoho po druhém zabíjet. (JasonCZ)

Recenze (6)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Skupina filmařů se vypraví do nitra Kuala Lumpur, kde hodlají natáčet dokument o historických památkách a jeskyni, kde sídlila šílená čarodějka. Po otevření prastaré rakve se však její duch ocitne na svobodě a začne páchat zlo nejen na turistech, ale i na blízké vesnici... Docela zvláštní kousek, který nestojí jen na gore záběrech a zabíjení zvířat (pojídání živého kohouta... WTF?!), ale i na slušné atmosféře, kterou však klasicky naruší ztřeštěný humor. Snímek jinak obsahuje hudbu od Jerryho Goldsmitha, jeho ústřední motivy z Ramba a Vetřelce nejdou přeslechnout. ()

muti 

všechny recenze uživatele

zaujimava tema, nieoc ako gong tau, ale tie desne zvuky pri utocnychscenach sa nedali pocuvat. mozno by to chcelo nejaky kvalitny remake... este aj titulky som mal akesi kinove takze ak bola na spodku biela tak som nevidel nic :P filmu treba uznat ritualne zabijania zvierat, prip zjedenie ziveho kohuta. PETA vtedy asi etse neexistovala, resp HK je prilis daleko aby tam dosiahla :) ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Parádní a notně bizarní HK horor plný černé magie a zaklínadel, štírů, domorodých rituálů (včetně dost nechutného pojídání kohouta), atd. Nebudu se zde moc opakovat, Flipnic napsal komentář poměrně vyčerpávající. Věc, která mne zde jako jediná trochu zaráží je hudba - to je buďto v některých momentech přímo puštěný soundtrack z Alien a nebo se tvůrce hudby tímhle soundtrackem Jerry Goldsmithe natolik inspiroval že ho prostě obšlahl skoro do detailu. Vzhledem k tomu, že film je technicky natočen poměrně zdatně, vrtá mi hlavou takovéto laciné řešení hudebního doprovodu. Že by na poslední chvíli došly prachy? Nevím nevím. Nicméně film je i tak výborný, takže si poctivou čtverku určitě zaslouží. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento tradične hongkongsky splašený snímok, nasadzuje v prvej polhodine latku pomerne vysoko. Nesnaží sa však výšku udržať. Nuda, zvieracie gore, nejaká tá bradavka. Silný trash, len čo je pravda, ale veľmi nezáživný. Radšej sa 90 minút pozerať len na jeho filmový plagát, predsa len je v ňom viac napätia. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejen, že se jedná v případě tohoto horroru, o extrémní raritu velice těžko sehnatelnou, jedná se rovněž o totálně bizardní kousek. Svojí bizardnostní si Gong gui zai aka Red Spell Spells Red vysloužil mezi nadšenci obskurních horrorových podivností a rarit za ta léta docela i slušné postavení a proslulost. Jedná v podstatě o horror, kde televizní štáb se vydává hledat pozůstatky působení nějakého prokletého čaroděje/čarodějnice a při svém prolézání jeskyněmi, kde údajně sídlil, vypustí na světlo boží kouzlo, které je pak začne postupně likvidovat, týrat a ovládat. Podobných filmů bylo kdysi v Asii natočeno víc a to i později, ty skutečné rarity a bizardnosti se však docela poztrácely a kdo ví, kde je jim konec. Zatímco celkově o hodně slabší film z podobnáhe subžánru Centipede Curse (1984) obsahoval ve finále docela zvrácené, reálné a nesestříhané scény, kdy žena zvracela obří skutečné stonožky, zde šli tvůrci ještě mnohem dále a film v podstatě zbytečně obsahuje řadu brutálních a zvrácených scén skutečného vraždění zvířat, jako jsou různá prasata, slepice, kouhouti apod. "Zdravíme mistra Deodata!", který nechal zvířata v podstatě jen zavraždit. Zde jsou zvířata občas skutečně týrána a jedna pasáž dokonce obsahuje nesestříhanou scénu, kdy nějaký domorodec zaživa (!!!!) sežere kohouta!!! Nejdřív z něj trhá křídla a pojídá je, pak mu prsty rozpáře břicho a vytahuje vnitřnosti a skutečně je pojídá!!! Rozhodně se nejedná o žádného herce, ale nějakého domorodce někde z Asie, kterých se tu prezentují mraky a tvoří vlastně takový komparz. Prostě něco jako v Cannibal Holocaust (1981). Kohout podal jednoznačně výborný herecký výkon, ale tomu domorodci bych nejraději urazil pracky a tvůrcům také. pak jsou tu scény páání prasat, podřezávání dobytka atd. ... Tímto se stal film asi docela šokující. Každopádně ono se celkově jedná o bizardní, výtečně natočený horror, který rychle odsýpá, nijak nezdržuje, pořád se něco děje, obsahuje gore, mučení, různé duchařské strašidelné scény a snad jediný film, který naháněl hrůzu podobným způsobem byl Evil Dead, The (1981). Prostě totálně šílené a bizardní postavičky čarodějů, mraky černé magie, zaklínání, hmyz, štíři, hnusy vytékající z lidí i kdo ví odkud, goreefekty, ... Film má naprosto vše .. A Navíc je dobře a kvalitně technicky natočen, žádná amatérština. Pro milovníky rarit naprostá povinnost, i když útočí spíš na žaludek než na emoce ... ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama