Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Farmář Penny Baxter žije se svou ženou a synem Jodym v nehostinné krajině. Jodyho jediným přítelem je koloušek. Ten však vyroste v dospělou srnku a svou chutí k jídlu způsobuje stále více škod na úrodě. Otec Baxter proto nařídí synovi zvíře zastřelit... (MacGuffin)

Recenze (11)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Krásny rodinný príbeh o priateľstve chlapca a srnky s úžasnou kamerou, výpravou, réžiou a charizmatickým Gregorym Peckom v úlohe otca. Atmosféru 40tych rokov z filmu doslova cítiť. Chudák chlapec ťažko sa narobil aby si svoje "domáce zviera" mohol nechať doma. Nakoniec ani stavba drevenej ohrady nepomohla. Záverečná 20 minútovka bola emocionálne zdrvujúca. ()

classic 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe sa takéto snímky už zcela nerobia,o to lepšie je,ked si môžem pripomenúť klasicky snímok,dnes možno už trochu naivný,ale v tej dobe sa takéto počiny nakrúcali,a tu chválim kameru a výpravu.Tiež zvuk a hudba. A ked Gregory so synom naháňajú medveda,tak to je pasia pre oči a uši.Sympatický počin. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $5,200,000Tržby Celosvetovo $-║ Príjemný film odohrávajúci sa v obkolesení prírody, kde o malé dobrodružstvá nie je núdza, navodenie pohodovej rodinnej atmosféry tu tiež nechýba. /70%/ ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Ukrutně dlouhé. Gregory Peck je sympatický otec, a rodinné situace zobrazující vztah mezi mužem, ženou a synem jsou nejsilnější stránkou filmu. – „Muži musí držet při sobě v zájmu pokoje.“ – Ovšem jako otec-farmář naprosto selhává, když dovolí synovi mít doma býložravce. Zvrácený vztah syna ke zvířeti (nemyslím bestialitu, nezřízená láska postačuje) sráží film ještě níže než hluché pasáže. Nechat syna spát se zvířetem v posteli je opravdu ujeté. Jednou stačilo, dětem bych to nepustil. 3,5/5 ()

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 2 : Kamera, Výprava + 5 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec HR - Gregory Peck, Herečka HR - Jane Wyman, Střih ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zaradený do zoznamu Amerického filmového ústavu z roku 1998 zo 400 filmov nominovaných do 100 najlepších amerických filmov. (westerns)
  • Natáčanie prebiehalo v parku divočiny Juniper Prairie v národnom lese Ocala na Floride. Nachádza sa tu aj turistický chodník s názvom "The Yearling Trail", ktorý je pomenovaný podľa príbehu a poskytuje prístup k miestam, kde rodina vo filme žila. (westerns)
  • Najúspešnejší film MGM z roku 1946. Napriek tomu, že stál takmer 4 milióny dolárov (v tom čase veľká suma), jeho ziskové rozpätie bolo iba 451 000 dolárov. (westerns)

Reklama

Reklama