Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý rytíř Lagardere je nalezenec. Ujali se ho dva strýčkové Cocardasse a Passepoil a naučili ho nejen mnoha kejklířským kouskům a tomu, jak se o sebe postarat, ale především ho naučili skvěle šermovat. Díky svému umění se Lagardere seznámí s vévodou de Nevers a stanou se z nich přátelé na život a na smrt. Když Nevers pozná, že Lagardere má nejen ruku, ale i srdce pravého rytíře, povýší Lagardera do šlechtického stavu. Oba cestují na svatbu do Caylus, kde se má Philippe de Nevers oženit s krásnou Blanche, která mu ale již stačila porodit potomka. Nevers má tedy dědice, který se tak stal nepřítelem číslo jedna pro jeho bratrance Gonzagua, jehož lehkomyslný Philippe pověřil správou svého majetku. Gonzague tak celá léta spřádá plány a vymýšlí intriky, jak by se celého jmění Neversů zmocnil. Neštítí se ničeho, ze svatby se stane masakr a vlastní rukou zabije Gonzague vévodu de Nevers. Lagardere stačí zachránit dcerku vévody Auroru a uprchnout. To vše se stalo v roce 1699... a o šestnáct let později, konečně přichází čas, kdy může Lagardere pomstít přítele a získat zpátky svou čest... Ale to už je příběh, který všichni znají, ale na který se vždy znovu a znovu se zatajeným dechem podívají... Novou verzi románu Paula Févala Hrbáč natočil s úspěchem známý režisér Philippe de Broca. Jeho Hrbáč není zdaleka jen romantickým příběhem, nýbrž je velkolepou podívanou: boj dobra a zla je zasazen do nádherných exteriérů, šermířských soubojů a je zahrán jedinečnými francouzskými herci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

waska 

všechny recenze uživatele

Jako u každého remaku se bojíte, aby z toho nebyl paskvil. U Hrbáče jsem byl mile překvapen a musím přiznat, že se mi to snad i líbilo víc než původní verze s Jeanem Maraisem. K příběhu není co dodávat, tady se nedá nic moc změnit, Daniel Auteuil je jako Lagardere sympatický a Marie Gillaain je vskutku půvabná a má co ukázat.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem miloval hrbáče s Maraisem a pojal jsem tedy k tomuto remaku nedůvěru. Nakonec jsem se odhodlal k projekci díky Danielu Auteuilovi, který ještě nikdy žádný film "neprohrál". Musím říct, že jsem s výsledkem nakonec spokojen. Uvědomil jsem si, že film a hlavně scénář samotný je vlastně totální limonáda, a že by chtěl člověk příliš, kdyby čekal nějaký velký biják. Oddychovka na nedělní odpoledne, první půlka mnohem lepší než bezradný závěr. 70% ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Tento film je v oblasti historických a dobrodružných snímků můj favorit! :) Původní verzi jsem viděla až mnohem později a i když byla příjemná (a mám moc ráda starší francouzské filmy), neměla dle mého názoru vůbec lehkost tohoto zdařilého, vtipného a dojemného zpracování. Vynikající Daniel Auteuil (toho jsem jako Lagardéra děsně milovala), správně aristokratický Vincent Perez jako Nevers, půvabná Marie Gillan a skvěle slizký zrádce Fabrice Luchini :) a nakonec NÁÁÁDHERNÁ HUDBA MISTRA SARDEHO...třeba ten záběr když jde Lagardére s malou Aurorou po zasněžené pláni, poté co došlo ke zradě Neverse. Děkuji ČT, že ho vysílala. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Klasická francúzska šermiarska kostýmovka, až som sa v prvej časti dosť nudil. Ale v druhej časti o šestnásť rokov neskôr prišla na scénu Aurora v podaní Marie Gillain, do ktorej som sa niekedy veľmi dávno zamiloval. Pokračuje to síce podobne, ale oveľa radostnejšie sa na to pozerá. A za ten záver by sa nemusela hanbiť ani Angelika. Prekvapivá bola tá brutalita majstrovského šermiarskeho zamordovania aj s detailným záberom, dokonca niekoľkorát vo filme, to by dnes asi len tak neprešlo. –––– Ty! Kolikrát tě musí člověk zabít, abys opravdu chcípnul? ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení:-) Natočeno úplně jinak než klasický hrbáček s Jeanem Maraisem. Na rozdíl od mnoha televizních filmů zde byl skvěle napsán scénář a nebyly zde přiblblé dialogy. Dle mého názoru velmi dobře zvládnuté šermířské scény a propracovaná výprava. Hezky jsem se pobavila a jsem ráda, že je na světě další dobrý "historický" film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • De Brocův snímek je již šestým filmovým zpracováním historického románu Paula Févala. (Olík)

Reklama

Reklama