Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cikánská dívka Adeline (Penélope Cruz) prorokuje venkovskému dobrodruhovi a vtipálkovi Fanfánovi (Vincent Perez), že se ožení s královskou dcerou. Mladík, který se dosud zajímal především o dobývání srdcí vesnických krásek, má před sebou konečně cíl, který stojí za to. Aby se mu přiblížil, nechá se naverbovat do královské armády. Rozhodnutí seznámit se s princeznou, ho však málem stojí život. Ještě že je tady krásná Adeline, která Fanfána oddaně miluje a která je ochotna nasadit za přítele vlastní krk - i čest. Kdy si toho ovšem mladík posedlý svým snem o vznešenosti a hrdinství konečně všimne? Schyluje se k rozhodující bitvě a spása Francie i pravé lásky je v rukou jediného muže... Producentem a spoluscenáristou remakeu klasické romantické veselohry, která před dvaapadesáti lety proslavila režiséra Christiana-Jacquea, se stal Luc Besson, jeden z komerčně nejúspěšnějších a nejvlivnějších producentů Francie. Režii svěřil zkušenému Gérardu Krawczykovi (série Taxi, veselohra Wasabi), který s chutí přijal výzvu vrátit se k jednomu z nejúspěšnějších titulů poválečné francouzské kinematografie - a natočit jeho moderní, odlehčenou verzi. Vincent Perez stvrzuje své postavení prvního milovníka francouzského filmu rolí, ve které v roce 1952 zazářil legendární Gérard Philipe. Role krásné Cikánky Adeline, v původním filmu ztvárněnou Ginou Lollobrigidou, se ujala hollywoodská hvězda španělského původu Penélope Cruz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Ziral odpad!

všechny recenze uživatele

Opět velký propadák, jako vždy, když někdo chce překonat původní originál ! Přesně to samé, jako když byla snaha překonat Tři mušetýry. Jedna sra.ka stíhá druhou. Kdo kdy viděl, aby voják v 17. století uměl počítat vteřiny, vždyť neměl ani potuchy co to je. Takových absurdit je ve Fanfan Tulipánu plno. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nemal takú chuť vraziť hlavnému hrdinovi jednu do držky ako pri sledovaní tohoto filmu. Neskutočne stupídny dej, neherectvo všetkých zúčastnených, tupé gagy, čo má za následok paškvil, ktorý svojmu staršiemu aďaleko lepšiemu bratovi robí len hanbu. Penélope je nudná, Perez otravný, takže jediné plus predstavujú muzikanti, ktorí sú rovnakí ako film v ktorom vystupujú - nuloví. ()

Reklama

Orbeek 

všechny recenze uživatele

Remake sedmdesát let starého filmu je zde (např i v porovnání s IMDb,...) ke škodě případným dalším zájemcům o nevážný, místy pěkně "francouzácky" vtipný ("Tvoji mámu kurevnici jsem znal. Tak si dej pozor, můžeš být můj syn!") a oddechově dobrodružný film překvapivě podceněn. Je tak zřejmě z důvodu srovnávání s "legendou" původního snímku přijatého v ČSSR za "vlastní" vzhledem k množství kino i TV repríz a velké oblíbenosti Gerárda. U nového zpracování je nešťastné obsazení titulní role nedostatečně charizmatickým a tak nějak ke Cruz nepasujícím Perézem, byť v akčních a většině komických scén je více než přijatelný. Zasloužilo si to ale "Někoho". Původní snímek jsem viděl pradávno a myslím, že byl takový navážno naivňoučký a pro mě jej "táhla" superkočka Gina ; ) U Bessonovi předělávky je potěšující nadhled, lehká ironie a válečná sarkastická a karikující komičnost.. Za mě je FFF (fajn francouzký film : ) Koment: +sfinx+ / Thommie ()

bittersweet 

všechny recenze uživatele

Špatné. Fakt, že toto "dílo" natočili Francouzi mě šokoval, odhadovala jsem, že jde o americkou předělávku. Nechápu proč Francouzi přetáčejí film, který natočili již v roce 1952 a který tak skvěle fungoval, a navíc se z něj snaží udělat stupidní frašku. Přesto mi tento nepovedený remake nezkazí sledování mé oblíbené, již zmíněné, starší předlohy. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Originál je jediný francúzsky film, ktorému som dal najvyššie hodnotenie a tento remake mu nesiaha ani po kolená. Keby to bolo dielom Američanov - "majstrov francúzskych remakov", tak by som to bral, ale že si takto zničili svoju klasiku sami Francúzi, tak to je sila. No ale nie je to až také zlé, párkrát som sa aj zasmial a Penelope je veľmi sympatická. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v mestách Aveyron, Maine-et-Loire a Seine-Saint-Denis vo Francúzsku. (Arsenal83)
  • Penélope Cruz nehovorí po francúzsky. Najala si preto dialektového trénera a naučila sa svoje dialógy foneticky. (Arsenal83)
  • Když na konci filmu důstojník (Yves Pignot) tvrdí, že dle Ženevské konvence má právo na omyl, neodpovídá to historii, protože první Ženevská úmluva byla sepsána o několik desítek let později, než se odehrává dění ve filmu. (Nick321)

Reklama

Reklama