Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Fr 

všechny recenze uživatele

HLEDÁ SE SUBJEKT NA BEHAVIORÁLNÍ EXPERIMENT..... Hra na vězně a dozorce. Jelikož se nejedná o film typu XXX, je potřeba dodržovat nějaká pravidla. Ale jak udržet pořádek bez strachu?.... Baví mě filmy založené na psychologii postav, které jsou uvězněni v uzavřeném prostoru. Děj poté vypovídá mnohé o NÁS – lidech, (údajných) pánech tvorstva. Bohužel tomuto filmu chybí nějaká idea (jakákoliv hmotná!!!). Něco víc, než jen ukázat násilí a pár magorů schopných vládnout, když mají pomocníky v síle moci a strachu. Emočně občas ucházející, ale duševně – PRÁZDNÉ!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, co znamená slovo BEHAVIORÁLNÍ. 2.) Chystám se na rituál zasvěcení. 3.) Mám kamaráda a hledáme návod na erotickou hru. 4.) Stále věřím, že jsme na evolučním žebříčku výš než opice. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Víte že? Uživatel na csfd - assass1n dokázal do obsahu vecpat herce E.Wooda přesto, že tam nebyl? (Néé debil! NEBIL!!!). Už staří Mayové předpovídali, že lidé se jménem Wood, budou viděni i tam, kde být nechtějí...... a že Stanfordský vězeňský experiment byl skutečností? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si měl nejdřív pustit originál, ten má ale delší stopáž, do které se mi v tu chvíli nechtělo, tak jsem dal přednost tomuto remaku. Bezpochyby se jedná o zajímavý koncept inspirovaný událostmi ze 70. let. Ještě než jsem se o něčem takovém dozvěděl, tak mě samotného napadalo, že by se něco takového mohlo uskutečnit (prostě si jen tak vyzkoušet, jaký to je žít ve vězení). Na filmu je nejzajímavější právě ona myšlenka tohoto "experimentu" a studium lidského charakteru, který se může v extrémních podmínkách rapidně změnit. Napětí je taky na velmi dobré úrovni a o skvělých hereckých výkonech netřeba mluvit. Povedený film, ale můj názor na něj by byl možná jiný, kdybych viděl nejdřív origo, které si určitě nenechám ujít... 75% ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tohle vyzeralo na fajn psycho thriller, navíc s tahouny v obou táborech. Zápletka je jednoduchá, ale atmosféra nedokáže vtáhnout, i když jsou některé scény opravdu plné šikany, nemohu se zbavit pocitu, že tomu prostě něco chybělo. Bohužel jsem ani nepociťoval tu tísnivou atmosféru, která mohla být sakra dobrá. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Keby sa jednalo o original, a o nieco nove co tu este nebolo...dalo by sa uvazovat o priemernom kusku, ktory sa snazil vystupnovat napatie a dostat nas do varu, co mu nakoniec aj tak nejak nevyslo. Ale kedze sa jedna o nieco co tu uz bolo, filmik to stavia este do vacsej nevyhody, ktoru nezachrani uz ani Brody, Whitaker a ani Wood...nazdar ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Lidi jsou zvířata, to není nic nového pod sluncem. Experiment je ale absolutně neoriginální film, kdy je jednání postav často těžko uvěřitelné. Jak Brodyho, tak Whitakerova postava jsou navíc obě strašně průhledné a jejich jednání předvídatelné. Whitaker je jako obvykle na přesdržku, aspoň Brody tradičně nezklamal. Ničím nepřekvapující film. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Remake filmu založeného na knize, která byla inspirována skutečným experimentem ve vězení Stanford. (darek kartac)
  • Původně se počítalo s uvedením do kin. Nakonec šel snímek v USA rovnou na video a stejně tak ve většině ostatních zemí. (darek kartac)
  • Filmovanie prebiehalo v americkom štáte Iowa a na viacerých miestach v ďalekej Indii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama