Reklama

Reklama

Transformers 3

  • Česko Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (neoficiální název) (více)
Trailer 1
USA, 2011, 148 min

Režie:

Michael Bay

Scénář:

Ehren Kruger

Kamera:

Amir Mokri

Hrají:

Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Frances McDormand, Hugo Weaving, John Turturro, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Ken Jeong (více)
(další profese)

V roce 1961 ztroskotala vesmírná loď Ark na odvrácené straně Měsíce. Došlo k tomu po boji na planetě Cybertron mezi Autoboty, kteří bojovali za svobodu, a Deceptikony, kteří bojovali za tyranii. Zdálo se, že Autoboty čeká úplná porážka, ale jedna autobotí loď z boje vyvázla. Nesla přísně tajný náklad, který by byl změnil osud planety. Byla to zoufalá akce a poslední naděje, která se rozplynula, když Ark ztroskotal. Toto ztroskotání však bylo zaznamenáno v NASA a prezident Kennedy vyslal na Měsíc první lidskou posádku, která měla Ark prozkoumat. V roce 1969 přistála na Měsíci posádka Apollo 11. To, co tam našli, si nechali jen pro sebe a pro tajné služby. Což se později ukázalo jako špatné rozhodnutí. V současné době Sam Witwicky, který před časem zachránil Zemi před Deceptikony, nesmí pracovat s Autoboty, kteří pracují ve službách Spojených států a hledají po celé Zemi skrývající se Deceptikony. Během mise v Černobylu zjistili, že je lidé, kterým pomáhají, neinformovali o důležitých věcech. Musí se vydat na Měsíc a zjistit, jaká je situace. V Arku najdou polomrtvého Sentinela Prima, který byl Optimusovým předchůdcem. To Sentinel zachránil pilíře, které mohou vytvořit most mezi Zemí a Cybertronem, po kterém se dá teleportovat. Pilířů našli celkem pět. Autoboti dopraví Sentinela na Zemi a zachrání mu život. Sam Witwicky marně shání práci a vadí mu, že ho musí živit jeho přítelkyně Carly. Ta pracuje pro Dylana Goulda, který Samovi leží v žaludku. Hrozně na něj žárlí. Sam zjistil, že Deceptikoni, kteří se na Zemi skrývají, postupně vyvražďují všechny, kteří nějakým způsobem pracovali na misi Apollo 11. Podaří se mu s pomocí bývalého agenta CIA Seymoura Simmonse najít dva ruské kosmonauty, kteří mají fotografie stovek pilířů, které se nacházely na Arku... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 585)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak a teď vážně, je Míša opravdu tak velký patriot, nebo mu za to platí armáda/vláda USA? Nechme tuhle otázku pro jiné (například ty, kteří "vědí", jak to vlastně bylo 11. září nebo že většina popových hvězd je pod vlivem Satana) a já se přesunu k filmu - jedním slovem nářez, dvěma slovy typický Bay. Transformers 3 by neměli mít podtitul Dark of the Moon ale You Have Seen Everything in the first two Movies protože všechno (každý výbuch, každý proslov) mi přišlo zatraceně povědomé. A právě proto nemůžu uvěřit, že mě na to Míša dostal znovu. Ano, opět jsem mu to sežral i s navijákem a po většinu času jsem se královsky bavil. Akce je perfektní, soundtrack je dobrý (kdybych v něm tak často neslyšel Hanse Zimmera, respektive jeho vykrádání, řekl bych i skvělý) a Shia opět drží celý film. Rosie je modelka a bylo to poznat, nicméně si myslím, že zastoupila Megan dobře a přiznejme si to, na ni se krásně koukalo. Hodně dlouho jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami, ale nakonec volím tu nižší variantu, hlavně kvůli tomu soundtracku a některým scénám (těch "nečekaných" zvratů tam bylo přece jen příliš). Nicméně musím připustit, že kdybych to viděl v 3D, možná bych ten plný počet dal, ale to už se teď nedozvím… 80 %. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som bol trochu sklamaný. Bolo to príliš dlhé, už v polovici filmu som sa pozeral na hodinky... nepáčilo sa mi ako sa snažili napasovať dej do histórie 60tych - 70tych rokov (Apollo 11, Černobyl), scenár bol moc priehľadný, predvídateľný. No film mal svetlé stránky - dobrá hudba, veľa kvalitných záberov, miestami aj celkom slušné 3D efekty, pár podarených vtipných scénok a geniálnu postavu Johna Malkovicha :D ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vo všetkých ohľadoch nefunkčný film. Dementný dokonca aj v rámci Bayovho dementversa. Nevyužité dobré postavy, otravné tie využité, nefungujúce vzťahy, nevtipné vtipy, zbytočne komplikovaná a teda otravná zápletka, mimoriadne zlá hudba. Triky parádne, ale načo je to dobré, keď akčné scény a všetká tá deštrukcia nemajú žiadny náboj, žiadne napätie? Po štvrtých Pirátoch druhý megafail leta 2011. Jediné výrazné plus: konečne dobré 3D. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Není moc filmů, kde za 200 milionů USD člověk vidí vybuchující výškové budovy v Chicagu. Vizuální cítění se Bayovi upřít nedá a společně s Cameronem (i když jde trochu jiným směrem) jsou nejpokročilejšími "techniky" v Hollywoodu. Jenomže tam kde to Cameron umí udělat tak, že je to vlastne pro dobro věci a lidé ho za to vynáší do nebes, tam Bay poslední dobou jen horko těžko klopýtá jako Sentinel, nebo vlastne v jeho případě spíše Transformer. Vtip ? Proč ne, ale samoúčelné trapčení, které trvá hodinu, to už je docela moc. Následná cca hodinová akce ok. Monumentální, vizuálně úchvatná stylizace a konečně je i přehlednější. Ale po čase z toho má člověk hlavu jak balón. Transformers 3 je tak už vcelku patlanina. Zlatá jednička. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Megan prohlásila Baye za asociála a Hitlera a Spielberg ji za to vyhodil, ale co když tím nevědomky vystihla klíčovou povahovou vlastnost Baye, kterou je nulová empatie nejen vůči lidem, ale i vůči postavám, které v jeho filmech zvládají komediální a akční polohu, ale jako postavy sami o sobě nikdy neobstojí? Vždycky jsem tvrdil, že Bay je nesmírně schopný a talentovaný člověk, ale že s Transformery promrhal deset let svého života, ale dnes jsem si to uvědomil – on ty roboty miluje víc než lidi, proto k té trilogii tak přilnul. Dát život kovu znamená většinou výstražný apel proti umělé inteligenci, nebo nějaký zastaralý lament proti přetechnizovanosti světa, ovšem u Baye je to jen nejzazší… misantropie. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (77)

  • Vrták byl vytvořen ze 70 000 různých kusů. ILM museli k renderování (jeden snímek zabral 122 hodin) použít celou „farmu“ svých počítačů. (HellFire)
  • Autobot, který se mění v Mercedes-Benz E550 (neoficiálně je nazýván Wheeljack) nese jméno Que (George Coe) po návrháři zbraní Q ze série filmů s Jamesem Bondem. (HellFire)
  • Po slavnostní premiéře na Moskevském mezinárodním filmovém festivalu uspořádala kapela Linkin Park koncert na Rudém Náměstí, na který byl vstup zdarma. (GreatestFan)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Indiana Jones se obejde bez syna

Indiana Jones se obejde bez syna

05.09.2017

V Království křišťálové lebky jsme zjistili, že je Mutt Williams s tváří Shii Labeoufa synem Indiana Jonese. Pak ale dal Shia na vědomí, že s filmem nebyl úplně spokojený, a když se navezl i do… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

Reklama

Reklama