Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Bradley je totalne bez fantazie. Jeho kopirak je uz tolik opotrebovanej, ze se proste rozhodne ukrast i ten samotnej kopirak nekomu jinemu. Namet, ktery se v 80. letech dal s jistou nadsazkou povazovat za originalni, je dnes dementnejsi nez samotna mimika Joshe Pecka, jehoz oblicej rozhybe snad jen spatny televizni prijem na obrazovce. Nejvtipnejsi na tom celem je, ze z originalu prelepil ruskou vlajku vlajkou severokorejskou. Tedy statem, ktery se ve svych vyzkumnych ustavech stale zaobira problematikou propojeni dvou monitoru ve windows 98, by dost tezko logisticky zvladl v cracklych officech pripravit toliko narocnou operaci. Normalne by se jeste ted zabyval problemy nastaveni obrazku na plose. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vlastně jen díky několika podařeným akčním scénám a oldschoolovým výbuchům se na to občas dalo koukat. Dialogy, scénář, premisa a všechno okolo bylo prostě a jednoduše špatné. Nechápu producenty, kteří na tohle dali 70 mega. Jen díky štědrému rozpočtu nevypadá vizuál vyloženě k smíchu. Film, který by se dal nazvat "céčkem". Se všemi náležitostmi, které k céčkovým filmům patří. Dneska jsem ale holt na tohle nebyl naladěný... 10% ()

Reklama

Pugo 

všechny recenze uživatele

Je to strašne blbé s nesympatickým Peck-om, ale šialene akčné. Úvodné titulky sú nebezpečne aktuálne, zrejme aj to pridáva na filme... Hemsworth ťahá celý film sám, do pohody je aj Hutcherson či Lucas, Inak, toho pátosu som čakal aj viac, celkovo ma film príjemne prekvapil a pobavil. Treba uznať, že ani originál nestál za veľa. Z tejto tematiky sa dá ale určite vyťažiť viac, či už emócii, vzťahov alebo deja. Možno by tomu deju svedčil viac seriálový formát. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Lepší jak originál,to je jasný.Akční scény jsou fakt natočený dobře,ale jak se nebojuje,tak vystoupěj do popředí věci jako dost pitomý kidy,a navíc,jak psal Korbitch22,Josh peck je děsně nesympatickej čuramedán s vychlastanym hlasem,navíc hraje děsně.Zase naopak mě zaujala A.Palicki,hezká kočička.Docela slušnej příspěvek dakčního žánru.60%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem zločin proti lidskosti toho nejvyššího a nejodpornějšího kalibru, americký patriotický patos! Překvapivě se ale americká vlajka vztyčovala jen sporadicky a drsné vlastenecké proslovy se omezily na minimum. Místo toho se střílelo, odpalovalo, bojovalo a znovu střílelo. Ano, ubohý argument proč dát 4 hvězdy ujeté sračce, která se brala nesmírně vážně ačkoliv to v rámci tématu snad ani nešlo, jenže já měl děsně nenáročný večer a má nálada pro pitvání se v hovnech a filosofování nad nimi, bylo nulová. Ano, patosu se zde dočkáte a ano, to nejhnusnější klišé vám nebude odepřeno, ale pokud se dokážete povznést nad to, že chcípnou vždy jen mexičtí přistěhovalci co neumí anglicky a dva negři, zatímco "real" Američané (běloši, nejlépe blond) budou dominovat, pak se jistě pobavíte. Já se bavil, byť totální sračkou, ale víte co? Je mi to u prdele. Američany za tu jejich ubohou heroizaci sebe samých prostě sestřelím odpadem příště. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen a dokončen už v roce 2009. Původně měl snímek mít premiéru v druhé polovině roku 2010, ale skrze finančních problému studia MGM byl odložen. V postprodukci se pak změnila invazní armáda Číny na Severní Koreu, aby film mohl v Čině více vydělat. Veškeré vlajky, propagantistické plakáty a jiné insignie tak musely být v postprodukci digitálně změněny. (sir-dave)

Reklama

Reklama