Reklama

Reklama

Šifra Karla Velikého

(TV film)
  • Německo Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen (více)

VOD (1)

Historik a archeolog Eik Meiers se snaží dokázat, že poklad Nibelungů existuje. Na světě jsou stále lidé, kteří jsou ochotni obětovat cokoliv, jen aby ho získali. Když při jedné z dobrodružných výprav za bájným pokladem tragicky zahyne jeho žena Marie, Eik se rozhodne opustit místo historika, vzdává se své touhy a rozhodne se žít pokojným životem spolu se svou malou dcerkou. Po deseti letech historička Katharina Bertholdová objevila v místech, kde zemřela Marie, zasypanou kryptu. Eik se zprvu odmítá do bádání zapojit, ale když tam nalezne prsten manželky, rozhodne se v práci, kterou tolik miluje, pokračovat. Nápomocen mu má být přítel a mladý badatel Justus. O poklad usiluje zločinecká banda dr. Brenera. Nezáleží mu na tom, jak poklad získá, použije k tomu peníze i násilí. Chce především získat ampulku Dračí krve, která má nadpřirozenou léčitelskou moc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalý rozjezd, jak tohoto snímku, tak celé trilogie. V dalších filmech to má o hodně větší šmrnc. Autoři sice kopírují Jonese a jiné filmy, ale ten hodně podobný Jones se narodí až v příštím volném pokračování. Zde se dost hodně kafrá a kafrá, ale i tak je akcí sdostatek. A navíc je tento snímek poučný. Proč se zábavnou formou nepoučit o historii, i když některé věci byly hodně sporné. Ovšem nikde také není řečeno, že se jedná o historický dokument. Takže podtrženo a sečteno, Velmi slušná podívaní na nedělné dopoledne, ale vážně brát nelze, stejně jako ostatní díly. Jo a přidávám plus za nádherné scenérie. ()

VanThomass 

všechny recenze uživatele

Tak k podobným německým filmům přistupuji celkem skepticky, protože se vždy jedná o chabé napodobování amerických originálů. Ani zde se nejedná zprvu o vyjímku a dost věcí je podobných jak z Lovců pokladů, tak Šifry mistra Leonarda. Ovšem film má i svoje osobní "kouzlo" a např. hudba by mohla klidně konkurovat americké tvorbě. Zkrátka je to je to celkem poutavý film, který určitě překvapí. Sice nevím, zda se na něj někdy ještě podívám, ale na zpříjemnění odpoledne stačí. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná honba za bájným pokladem tentokrát v německé televizní produkci. Ano, je to tak. Němci když něco točí a může to být cokoliv a o čemkoliv, je to jedině pro televizi. Tento počin podle očekávání nepřináší nic nového, nic překvapujícího. Vše už tu bylo z Hollywoodu. Neznamená to však, že by to bylo nějak špatné. Ba naopak. Televizní výprava je tu krapet znát, ale není to zase až tak hrozné. Scénář je propracovaný a dobře se na to dívá. Za žádnou cenu se tu netlačí na pilu. Vyprávění příběhu si drží své přirozené tempo a nikde neuhýbá. Akčních scén tu moc není, ale to ve vyprávění nevadí. Nakonec, kde je psáno, že to musí být vždycky ohromně akční. Hlavní je děj a ten je výborný. Vznikla tak pohodová televizní oddychovka, která svou zábavností neurazí a bez problému se může řadit mezi ostatní snímky tohoto druhu. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Další německá „Indy-Jones“ vykradačka, ale rozhodně patří mezi jejich povedenější dílka. Jako obvykle nevalné herecké výkony - padouchové jsou opět za partu zoufalých nýmandů. I tak se na to dá koukat a pokud od toho nic moc nečekáte (kdo by byl tak naivní) na ukrácení nudy se film „přežít“ dá ... třeba se i pokocháte krajinou či objekty - ze všeho nejhezčí je jednoznačně Bettina. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak se dostaneme ven? - Vy chcete ven?" Tak nám Němci zašifrovali Indiána Carsena a vyrazili za pokladem do jeskyní, historických památek i přírody. Já jsem tedy obvykle poměrně nevšímavý, ale tentokrát jsem zaznamenal, že tohle sice byla poměrně naivní vykrádačka, ale až na pár direktů od paní Logiky se to putování dalo bez větších obtíží strávit. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama