Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou španělské romantické komedie je Maxi, majitel vyhlášené restaurace v Madridu, který neskrývá, že je gay, ale přesto se ocitne v situaci, jež ho přiměje zamyslet se nad morálními hodnotami a zvážit, co je pro něho nejdůležitější.  Maxi je distingovaný šéf vyhlášené restaurace v Madridu, který neskrývá, že je gay a myslí si, že nemá co ztratit. Jenže každý má nějakého toho kostlivce ve skříni a Maxi není výjimkou. Jednoho dne se u jeho dveří objeví děti z dávného předstíraného manželství, a zároveň přijíždí pohledný bývalý fotbalista z Argentiny. Maxi se tak ocitá v situaci, jež ho možná donutí, aby se zamyslel nad morálními hodnotami a znovu zvážil, co považuje ve svém životě za nejdražší. Španělskou romantickou komedii režíroval Nacho G. Velilla, hrají Javier Cámara, Lola Duenasová a Fernando Tejero. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

dainio 

všechny recenze uživatele

Svěží a vtipná španělská tragikomedie. Synopse příběhu o homosexuálním majiteli šéfkuchaře Maximovi, který netrpělivě čeká až dostane "Michelinskou" hvězdu a prožívá nový milostný vztah s bývalým profesionálním fotbalistou, mě již od začátku naprosto zaujmula. Navíc, když se do nově objeveného přítele i zamiluje Maxiho kamarádka a číšnice, tak se rozpoutá pořádná řádka svérázných situací a trapasů -- do toho si přidejte fakt, že bývalá manželka od Maxima umírá v nemocnici na rakovinu a obě jeho děti má nyní na starost. Jak to asi všechno dopadne ? Dostane Maximova restaurace prestižní ocenění ? Rozvine se vztah s novým přítelem bez komplikací ? Smíří se, se svými dětmi, které neviděl spoustu roků a vlastně je nemá ani rád ? To všechno a mnoho víc se dozvíte v této netradiční komedii, které vévodí výborný a charismatický Javier Cámara. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o homosexuálním otci, jeho dětech, partnerovi a práci. 1) Tragikomedie není zrovna můj šálek kávy, ale v tomto případě to nějak nevadí. Možná proto, že nejde o tragédii skutečnou, ale jen jaksi divadelní, v melodramatickém podání, jaké latinos tak milují. 2) Film, který zobrazuje homosexuály poplatně klasickým stereotypům a současně zmíněné stereotypy demaskuje a demýtizuje, nemůže nedostat mou plnou podporu. Hlavní postava ztělesňuje klasická schémata, jak jsou gayové zobrazování a současně si z těchto schémat dělá legraci. Konečně, chce se mi zvolat, konečně někdo nevidí gaye jako hendikepované chudáčky ani z nich nedělá terč laciného humoru. Maxi je přirozeně afektovaný, vzbuzuje sympatie nebo nechuť ne pro své gayství, ale pro to, jaký skutečně je. 3) Přihoďte přitažlivého Benjamína Vicunu (s vlnovkou nad n - fotbalistu) a neméně pěkného Maxiho syna Junia Valverda, a máte o příjemné chvíle postaráno. 4) Jenom kdyby scénář nebyl tak povrchní, zápletky tak předvídatelné a schematické a celkové provedení tak soup operní. Snad někdy příště... ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Španělská komedie o homosexuálním šéfkuchaři, jehož hlavním cílem je získat Michelínskou hvězdu, randí s bývalou fotbalovou hvězdu o kterou má zájem i jeho kolegyně z práce a navíc dostane do opatrování své dvě děti z rozpadlého manželství, o které nejevil spoustu let zájem a vlastně je ani nemá rád. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o homosexuálech. Příběh polechtá vaši bránici, aniž by došlo k zesměšňování gayů. Netradiční milostný trojúhelník on ( homo, ví to o sobě) + on (homo, tuší to o sobě) + ona (hetero, o tom první to ví, do druhého se zamiluje). Z tohoto schema vyjdou docela komické situace. Dávám 3 hvězdy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemná španělská komedie, která dokázala prozářit v mém obličeji světlo a v mé hlavě rozvířila jen samé pozitivní myšlenky. Tohle je ten druh filmu, u kterého jsem se příliš nesmál nahlas a který žádné velké výbuchy smíchu nevzbuzoval (i když několikrát jsem se taky docela hlasitě zasmál), ale zato jsem díky němu měl po celou dobu na své tváři nenucený úsměv. Takže z tohoto filmu mám velice dobrý pocit, rozhodně se jedná o kvalitní film, který nabízí pohled do světa homosexuálního majitele restaurace, který je shodou okolností otcem dvou dětí, které právě dostal na starost, protože jejich matka zemřela. Je zde samozřejmě více postav a řeší se toho zde docela dost, ale všechno to do sebe parádně pasuje a já jsem rozhodně rád, že jsem se na tenhle snímek podíval, protože toho rozhodně nelituji. Ale samozřejmě nechci nijak zapírat, hlavní důvod, proč jsem se na tenhle španělský film podíval byla účast jednoho z mých nejoblíbenějších španělských herců. Mám na mysli Fernanda Tejera, herce, kterého jsem poprvé viděl v seriálu Tady se nedá žít, kde hrál opravdu mistrovsky, a také jsem ho viděl v komedii Klub sebevrahů, kde taktéž exceloval. Zde má sice jen vedlejší roli, ale i tak je opět kouzelný a neodolatelný, on má zkrátka komediální role v krvi a umí vykřesat maximum i z malého prostoru. I ostatní herci stáli za to, Javier Cámara v hlavní roli zahrál taktéž kvalitně, stejně jako všichni ostatní zúčastnění. Takže s radostí tomuto filmu uděluji zasloužené a nadprůměrné čtyři hvězdy, které z mého pohledu znamenají 90%. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama