Reklama

Reklama

Recenze (3)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Důvodem, proč sledovat tento film pro mě byl fakt, že v současnosti režisér uvedl do kin hindskou verzi příběhu s Aamirem Khanem v hlavní roli. Chtěla jsem vidět i ten starší snímek. Z Nolanova Mementa je vypůjčený jen ten motiv se ztrátou paměti, fotografováním a tetováním po těle. Příběh je přece jen jiný. Takový jihoindický se vším všudy, prvky romantické komedie i krvavé tamilské mlátičky, ve které stříká krev. Vyčítat filmu směs angličtiny a tamilštiny je nesmysl. Tak se prostě v Indii mluví. Do původní řeči se mísí anglická slova. Některá z nich už Indové považují za "svá". Konec je ale k nevydržení špatný a hloupý. A to i pro otrlého diváka zvyklého na indickou kinematografii. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Jediné čo si naozaj zaslúži kritiku je záver tohto filmu, vo verzii z roku 2008 záver našťastie dotiahli, takže je omnoho zaujímavejší a viac tlačí na city diváka. Tamílska verzia je trochu drsnejšia, a inak charakterovo postavená, väčšina scén je ako cez kopirák, dokonca aj hlavná hrdinka je v oboch verziách tá istá a hlavný zloduch tiež. Takže až na ten záver niet tejto verzii čo vyčítať, páčila sa mi. ()

ne0 odpad!

všechny recenze uživatele

Ohavné! První zrůdnost, která člověka přepadne, je jazyk, jakým postavy mluví. Tamilština je jistě zajímavý jazyk, ovšem zde je kombinován s angličtinou tak, že vznikají příšerné patvary. Anglické titulky, které jsem měl k dispozici, představují opravdu odporný scénář - ovšem zde může být chyba v překladateli a tak tento bod není zcela objektivní. Hudba je strašná. Poslouchat během dvaceti minut stále dokola stejný motiv je zničující. Zvláště pak, je-li ten motiv nepovedený. Nedostatečné herecké výkony pouze podtrhují hrůznost celého díla. A pak tady máme příběh. Musím po pravdě říci, že 21. minuta byla osudová a film jsem vypnul. Odpornosti popsané výše mě k tomu donutili, z příběhu toho tedy tolik nemám. Ale Memento jsem viděl. Vzhledem k dostupným informacím na Wiki a devítině zhlédnutého filmu si dovolím tvrdit, že se jedná o nepovedený remake. (Ačkoli na Wiki nám tvrdí, že o remake nejde. Pak jde o ubohou a nepovdenou krádež, řekl bych.) ()

Reklama

Reklama