Reklama

Reklama

Bojuj nebo zemři

(TV film)
  • USA Fight or Die

Dokument "Bojuj nebo zemři" zachycuje osobní zkušenosti z války zcela neotřelým způsobem, díky němuž pronikneme do myšlení pětihvězdičkových generálů i vojáků z řad dobrovolníků v kritických okamžicích boje amerických vojáků ve Vietnamu v proslulé bitvě v Údolí smrti. V tomto strhujícím dokumentu uvidíte nejen skvěle natočené hrané pasáže, ale i výpovědi přímých účastníků této bitvy a archivní filmové záběry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

pp 

všechny recenze uživatele

Na výsadek vojáků U.S. Army do údolí Ia Drang zaútočí z okolních kopců na 2000 Vietnamců, kteří se po několika dnech bojů za podpory "všech amerických letadel co létají nad Vietnamem" stahují zpátky. Počet mrtvých během první velké bitvy ve Vietnamu: 79 Američanů a 800 Vietnamců. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Válka hodně zblízka. "Bylo to nejhroznější co jsem kdy viděl a tak zblízka" říká jeden pamětník. Nesmyslná rozhodnutí velitelů. Jsem přesvědčen, že Američtí politici už měli v té době naplánováno, že padlé snadno nahradí imigranty z Afriky a Arabských zemí, kde je extrémní porodnost, protože jsou ochotni dělat podřadné práce za nízkou mzdu. Je třeba si uvědomit , že v počátcích války ještě většina voličů této polofašistické země zmasírovaných strašidlem komunismu válku podporovalo a vojáci tak byly pod tlakem. ()

Reklama

Harv 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem klasitčtějčí a hlavně komplexnější dokument, který zasádí to co jsme viděli v Ǔdolí stínům, do většího obrazu. Toto je spíš jako informační bonus na DVD, ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Válečný dokument v produkci Randalla Wallace, režiséra filmu Údolí stínů. Zabývá se stejnou tématikou, první vietnamskou bitvou v listopadu 1965. Výpovědi přímých účastníků v kombinaci s celkem reálně hranou rekonstrukcí vytváří dohromady poutavý dokument. Některé scény jakoby vypadly přímo z filmu. Celkově to na mě dělalo dojem jakého si přídavku k Údolí stínů, což někomu, kdo viděl film, může připadat zbytečné. Rozhodně to ale stojí za vidění. Kdyby takových dokumentů v tomto stylu bylo natočeno i z druhé světové, budu jen rád. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama