Reklama

Reklama

Live Forever

Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2003, 82 min

Obsahy(1)

Hudební dokument, pojednávající o éře britpopu v 90. letech. Hlavní aktéři zpětně hovoří o jeho vzniku, svých sporech, boří mýty... Blur, Oasis, Suede, Pulp a mnozí další ve své nejlepší formě. (vaja)

Recenze (4)

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

O britpopu zatím mnoho kvalitních materiálů nevzniklo. Proto na jednu stranu potěší, když něco pronikne až k nám, ale na druhou zamrzí, že toho nebylo víc. Jako velkému fandovi této hudební éry mi dokument příliš nového neřekl ani neukázal. Naopak pro zvědavce, kteří slyšeli před filmem nanejvýš Oasis, podle mě snímek nemá dostatečně komplexní pohled na věc. Tohle bohužel není BBC. I tak, koho by nepotěšilo vidět tolik primadon najednou. Kdo rozhodně nezklamal, byl klasicky Noel Gallagher a jeho bratr Liam, který si dával jako vždy setsakramentsky záležet, aby mu nebylo rozumět ani slovo. ()

vaja 

všechny recenze uživatele

"This is fuckin´ rubbish." Když se bratři Gallagherové zamyslí, lezou z nich opravdu kultovní hlášky... Toto dílo má obrovskou vypovídací hodnotu nejen co se britpopu týká, ale ukazuje i politické pozadí a okolnosti, předcházející jeho vzniku, průběhu a úpadku. Během projekce na mě dýchla nostalgie a neubránila jsem se přesvědčení, že co je anglické, to je boží... Komentář Noela Gallaghera k legendární fotce svého bratra a jeho ženy na obálce Vanity Fair mluví za vše: I thought he looked like an absolutely fuckin´ idiot... And Liam with a nipple on his head, lookin´ like a fuckin´ baby´s bottle with his fuckin´ Mrs... Uhm... Rubbish. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Noel & Liam Gallaghers a Damon Albarn... když poznáte ty správné a bohem vysoce obdarované anglány, tak je váš život zase o něco úžasnější.. jsem jenom šťastná, že jsem se narodila v té správné době.. :) ()

Reklama

Reklama