Reklama

Reklama

Most Hated Family in America, The

(TV film)
všechny plakáty
Velká Británie, 2007, 60 min

Hrají:

Louis Theroux

Recenze (10)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dobrý dokument o tom jak působí jistá "normální" křesťanská rodina v USA, dostat film lepšího režiséra / průvodce mohl z něj být hit, takhle se jedná "jen" o výborný dokument. A pánu co tu tak odpadují si nevšímejte ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Theux přináší zajímavý pohled do fungování promyšleného mlínku na mozky, ale tím jeho práce končí.. Trochu zamrzí, že se nesnaží s "rodinkou" debatovat, předkládat argumenty nebo třeba jen pichlavější dotazy.... Na druhou stranu, Starej Reverend Zmrdek Phelps dává jasně a arogantně najevo, že s nikým nebude ani slušně mluvit, natož debatovat..takže těžko říct jestli se z toho dalo opravdu vytřískat víc.... Myslel jsem, že mě to upřímně nasere, vytočí, vštříkne nějáký ten adrenalín do krve, ale ono je to jen hrozně, hrozně smutné :( ()

tigre 

všechny recenze uživatele

Louis tentokrat v srdci Kansasu, v Topece, u rodiny reverenda Phelpse a jeho Westboro Baptist Church... pochybuju ze existuje neco vtipnejsiho jako karikatura bizarni homofobni komunity dogmatiku, specializujicich se na vypady proti rodinam zesnulych vojaku na pohrbech :) ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Ztráta času, ve které zjistíš že Phelpsovi kupodivu nejí novorozeňata, ale jsou jen obyčejní lidé, kteří věří jednomu výkladu sbírky prózy - Bible; odvěký přítel prózy je sofismus; Phelpsovi věří tolik až jsou otravní; jsou otravní tolik až si na nich jeden rád udělá oko http://www.youtube.com/watch?v=Ra_fAYl4Th4 . ______ Většina času se odvíjí od toho jak ukázat že moderátor je fajn a rozumnej kluk, protože sdílí názory s cílovým publikem; o pár sofismů a emocí později se toto může cítit nadřazené; účel splňen. Zapomeň, že by tu byl dotázán religionista, který by nejspíš potvrdil zda rodinka jedná "podle Bible" (odhaduju že ano) http://www.allaboutgod.com/is-homosexuality-a-sin.htm ; "podle Bible" čti jako "podle výkladu Bible". ______ ALTERNATIVA : Vtipnej buzík s několika rozumnými argumenty http://www.youtube.com/watch?v=OPzso1OOTPM (zbytek jsou vtípky, i.e. reductio ad ridiculum). ______ CETBA : http://www.phy.duke.edu/~rgb/Beowulf/axioms/axioms/node4.html ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

"A čo ľudia, ktorí neveria tomu, čo je napísané v Biblii?" - "No, tak tí pôjdu do pekla." - "Takže ja pôjdem do pekla?" - "Áno, Louis, pôjdeš..." Hodinový dokumentárny film z produkcie BBC. Redaktor Louis Theroux sa vydáva do Kansasu, aby tu navštívil "najnenávidenejšiu rodinu v Amerike" - Phelpsovcov. Na vrchole rodinného klanu stojí pastor Fred Phelps, ktorý založil rodinnú cirkev "Westboro Baptist Church." Problém s týmito ľuďmi je však v tom, že nehlásajú lásku (ako väčšina ostatných náboženstiev), ale otvorenú nenávisť. Boh podľa nich nenávidí homosexuálov (tých hlavne), židov, katolíkov, Švédov, Talianov, Ameriku, Kanadu a v podstate celý svet - až na pastora Phelpsa a jeho famíliu, samozrejme___Pri pozeraní tohto dokumentu som sa miestami naozaj chytal za hlavu a nechápal som, ako môže mať Fred Phelps a jeho rodinný príslušníci v sebe toľko primitívnej nenávisti. Louis Theroux s nimi strávi tri týždne, počas ktorých sa bude snažiť zistiť čosi o ich názoroch, a o tom, ako vlastne žijú. Občas sa pokúsi s Phelpsovcami rozumne diskutovať, ale títo ľudia sú proste vymletí fanatici a žiadne argumenty nepripúšťajú. Ak vás pri sledovaní dokumentu JESUS CAMP napínalo na vracanie, tu vás to bude rovno hádzať zo stoličky. Vidieť najmladších členov rodiny, ako naučene, bez zmyslu opakujú nenávistné frázy, či pozerať sa na Phelpsovcov, ako protestujú po uliciach s transparentmi typu BOHU VĎAKA ZA AIDS či BOHU VĎAKA ZA 11. SEPTEMBER 2001, musí zamávať aj s najväčšími flegmatikmi. Theroux sa samozrejme nepriamo snaží ukázať im, že to čo robia, je úplne nezmyselné a zvrátené, samozrejme však jeho snaha ostáva bez výsledku. Úmyselné vytrhávanie Biblických viet z kontextu, všemožné prekrucovanie a vymývanie mozgov. Toho všetkého budete svedkami v tomto dokumente. Ja som sa zmohol skutočne len na neveriacke krútenie hlavou, nad tým, akí neskutoční šialenci opäť využívajú náboženstvo na ničenie života ostatným ľuďom. ()

IMPAIRED odpad!

všechny recenze uživatele

Že je vám předmět dokumentu proti srsti a autoři s tím, stejně jako očividně vy, nesouhlasí, to doprdele není důvod k neúměrně vyhypovanému hodnocení. Průvodce tam vážně předvedl hovno. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

i když v dokumentu jde hlavně o téma a to je dostatečně brizantní, přece jen mám ale pocit, že otázky mohly být lépe mířené, 3+ ()

Achab 

všechny recenze uživatele

Okovy malé komunity čítající asi sedmdesát věřících dopadnou na každého diváka. Konec světa se přece již blíží tak proč se vdávat........ ()

Reklama

Reklama