Reklama

Reklama

Ošetřovatelka.Bojovník.Chlapec

(festivalový název)
  • Kanada Nurse.Fighter.Boy
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jude, původem z Jamajky, je sama s dvanáctiletým synem Cielem a pracuje jako zdravotní sestra v nemocnici. Jude a Ciel žijí jeden pro druhého, Ciel ví, kdy se jeho matka necítí dobře, a našel si vlastní způsob, kterým se snaží odvrátit od ní vše zlé. Bývalý boxer Silence má dobu své slávy za sebou a nyní už jen soupeří a bojuje v nelegálních zápasech, aby si vydělal na živobytí. Jednoho večera je zraněn a v nemocnici ho ošetří Jude. I když při jejich setkání téměř nepadne ani slovo, pouto mezi nimi je již navázáno a jediný týden na konci léta změní život všem třem. V tomto zdařilém a nenápadném autorském debutu se režisérovi podařilo zachytit pocity lásky, zklamání, smutku, ale i naděje, kterou život přináší, ne slovy, jež nejsou důležitá, ale obrazem a hudbou. Na té se podíleli jeho přátelé i členové vlastní rodiny. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Festivalová rakovina. Svobodná matka umírá na srpkovou anémii, její kluk se s tím však nehodlá smířit a postarší boxer mezitím hledá sám sebe. Do toho neustále někdo pouští gramofonové desky, postavy mají na jazyku kdejaké moudro a povětšinu času se potácejí ve své vlastní existenci. K uzoufání fádní film, který se snaží o co největší autentičnost, až se stává nesnesitelně obyčejným. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pozvolně plynoucí skoro mozaika, se slušnými hereckými výkony, ale i při stopáži o 93 minutách strašně roztahané... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nedovařená a únavná mozaika trojice osudů, neumětelstvím ve vykreslení postav, hereckými výkony, neopodstatněnou vizuální stránkou a propojením linií pravým opakem filmografie Paula Haggise. (44. MFF KV - 7.7.08) ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měla u filmu cítit nějaké emoce, zamyslet se nad životem a celkově pomeditovat. Bohužel asi jsem špatný divák, nebo sjem šla na špatný film. Příběh matky, synka a zápasníka mě ani náhodou nezaujal a děj se vlekl jak tejden bez peněz. Nuuuuuudaaaaaaa! ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

SPOILER Návod, jak vyrobit film, který z vás vyždímá i tu nejposlednější kapku: Nacpi do filmu divnej vztah syna s matkou, eterickou nemocniční sestřičkou. Ta se uplně divně seznámí s napraveným násilníkem (drsnější než Vin Diesel) a pak najednou umře, protože se už divák začal trochu nudit a pak se ten ex-násilný double-pán postará o toho sirotka, který vám k tomu ještě pěkně zatancuje. Tohle už pak nezachráněj ani ty, stále ještě divácky vděčný, barevný filtry. ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších snímkov 44. MFF Karlovy vary. Ošetrovateľka bola krásna, bojovník sympatický, to síce aj chlapec, no takisto dosť naivný, keďže jeho náhľad na svet mi pripadal príliš idylický a ťažko uveriteľný vzhľadom na situáciu, v ktorej sa ako rodina nachádzali. Aby som nezabudol hudba bola parádna, dokonca veľa scén zachránila práve ona, no ale veď to k tomu patrí. ()

Reklama

Reklama