Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Beto je reálná postava. Je správcem již mnoho let opuštěného domu a žije rutinním a pravidelným životem, obklopen zdmi prázdné budovy a ignorující ruch velkoměsta. Tento způsob existence mu zcela vyhovuje. Jediné dvě osoby, jež občas vídá, jsou majitelka domu, kterou hluboce respektuje, a prostitutka Lup, jeho přítelkyně. Odloučení od domu v něm vyvolává paniku. Jednoho dne je dům prodán a Betovi hrozí vystěhování... Riverův zručně natočený a originální debut diváka nenásilně vtáhne do Betova života, který plyne v pomalém tempu, založeném na každodenních rituálech. O co více překvapující a nečekaný se může závěr filmu zdát, o to je pochopitelnější. Režisér ke vzniku snímku dodává: „Příběh filmu je inspirován mými pobyty v Mexico City během posledních dvou let. Když žijete na tak neobyčejném místě, velmi snadno se stane, že mnoho věcí přehlédnete, a když je uvidíte znovu s určitým odstupem, vybaví se vám zcela jiné pocity, barvy, ale především jejich zcela odlišný smysl.“ [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Záměr filmu je jasný a povedlo se ho i naplnit. Neni ale lehký věnovat takovýmu typu filmu pozornost, protože aspon 80% filmu je velmi rozvláčného tempa a děje. A hlavní představitel neni tak dobrej, aby to člověka bavilo celou dobu sledovat. Škoda ( 44. KVIFF ) ()

rudess 

všechny recenze uživatele

Správne atmosferické, tajuplné, pomaly plynúce, postupne ukazujúce to, čo je a nie je skutočne dôležité pre hlavnú postavu, ale hlavne film s prekvapivo dokonalým katarzným záverom... škoda len, že mi ten zážitok kazili niektorí diváci festivalového kina (ArtFilm 2009), ktorí ho zjavne nepochopili, možno by to bolo plné hodnotenie... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa apokalyptických rozmerov! Tak až musel raz prísť ten najhorší film, čo som pozeral v kine a predčasne zdrvený neskutočne prázdnym nudným nezáživne rozťahaným príbehom(?) som radšej opustil projekciu. Vydržal som presne čakať 35minút, či sa dej pohne niekam a kde nič tu absolútne nič, miestami až katastrofálne dlhé zábery na veci, ktoré asi každý zažíva denno-denne v tých najnudnejších chvíľkach všedného dňa a hlavne preto nechodím do kina aby som pozeral na veci, na ktoré môžem pozerať keď si sadnem doma na trávu pred dom a budem pozerať na suseda ako umýva okná, kosí trávu, zametá lístie,.... No nech sa nikto nehnevá ale toto určite nie je film rovnako tak ani dokument! /videl v kine: 0%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama