Reklama

Reklama

Supermani z Malegaonu

(festivalový název)
  • Indie Supermen of Malegaon
všechny plakáty
Indie / Singapur / Jižní Korea / Japonsko, 2008, 52 min

Dokument o lásce k filmu, nadšeném amatérství a indickém Supermanovi. Supermani z Malegaonu vyprávějí o skupině filmových amatérů, kteří v malém městečku v zapadlém koutě Indie natáčejí pro své potěšení parodie filmových hitů. Ve filmování hledají únik ze světa náboženského napětí a ekonomických problémů. Vtipný, dojemný a hravý snímek sleduje přípravy i samotné natáčení vlastní verze slavného Supermana, v němž se kříží Hollywood s Bollywoodem. Filmoví amatéři z textilního městečka Malegaon se potýkají s náročností práce se zeleným pozadím či se sháněním neherců. Nakonec ale i oni naučí svého Supermana létat. S jemným humorem film odhaluje i rozpory současné Indie a víru, že radost ze života dokáže život zlepšit. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Docu-drama o člověku, který má malé možnosti a velké sny, přízemní materiální starosti a amatérská filmová křídla. Nepatetické, veselé a nefalšovaně indické. Aby člověk uměl létat, nepotřebuje CGI triky- stačí roztodivné konstrukce made in covesdala, zelené plátno, kolo, obstarožní kamera, pár správných chlapů a dřevěné prkno. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film o filmu, který nemapuje natáčení velkoprodukce, ale naopak malého projektu hrstky indických nadšenců, okouzlí zápalem zúčastněných a osvobozující laciností produkce malegaonské variace na Supermana. Další příspěvek do kategorie filmů glorifikujících magii nezávislého filmu (viz "Život v oblouznění"). ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Přesně ta porce milého humoru a nezdravě silného fanouškovského nadšení, které jsem očekával. Kdyby jste někdo ukořistil ústřední melodii snímku, obratem ji směřujte mně na mail. ;-) (44. MFF KV - 10.7.08) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2009] Dokument o natáčení indické amatérské verze Supermana. Z díla doslova pryští absolutní láska k filmu, co víc si přát. Divák se pobaví nad naivitou indických "tvůrců" (když sleduje jejich pokusy o natáčení před zeleným pozadím), zasměje nad jejich problémy (jako když jim obyčejná digitální kamera spadne do vody, což ale zásadním způsobem ohrozí dokončení filmu) a také si uvědomí, jaké má štěstí, že nemusí makat celý dny v tkalcovně. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o natáčení "amatérského" filmu. Chudák představitel Supermana, ten si užil svoje. Nejlepší však bylo, jak se jim skutálela kamera do řeky. Amatérští filmaři mají stejné potíže po celém světě. ()

thanks 

všechny recenze uživatele

Strasna legrace :-) nějvětším kladem je sociální rozměr filmu, odkrývající indickou mentalitu zapálených filmařů - amatérů. ()

Reklama

Reklama