Reklama

Reklama

Tam, kde jsme ještě nikdy nebyli

(festivalový název)
  • Tchaj-wan Dai wo qu yuan fang (více)
Tchaj-wan, 2009, 96 min

Obsahy(1)

Barvoslepá holčička žije obklopena líbeznými figurkami svých blízkých. Otcem prosťáčkem, jenž se živí zametáním ulic, věčně hudrující babičkou a bratrancem, gayem. Ale svět, který se dětskýma očima jevil jako bezstarostné a s ohledem na hrdinčinu vadu zraku paradoxně pitoreskní barvité místo, postupně bledne během dívčina dospívání. Teprve jako teenager si začne uvědomovat, že ona i její blízcí jsou sice výjimeční, ale na druhou stranu také outsideři. Úzkostlivě se začne upínat k příběhu o ostrově barvoslepých, který jí vyprávěl její bratranec. Film využívá schémata dětských filmů, aby ukázal kontrast mezi dětstvím, kdy člověk vnímá především sebe a své bezprostřední okolí, a dospíváním, během něhož si uvědomuje svou pozici ve společnosti a ve světě. Tvůrcům se tak podařilo na základě již mnohokrát užitých motivů vytvořit svébytné dílo oslovující diváky napříč generacemi. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je docela svižná a zajímavá, ale pak se to celý nějak rozplizne. No a "homo linka" to celý dorazila - vědět to, tak u tohohle filmu nemarnim čas... Přitom režisérka je velmi sympatická a mohli bychom se od ní dočkat ještě něčeho zajímavého. ( 44. KVIFF ) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tak trošku "jiný" film oproti tunám ostatních. Lehký, (do)jemný, smutný ... Popisující lidské osudy, tíhu žití, touhu. Hudba příjemná, mnohdy dokonale ladící s filmovými obrazy, zpracování mě rovněž zaujalo, rovněž tak pohnutý příběh bratrance - postavu hrál Austin (Po Hung) Lin. Snímek, i když není zcela nový, stále může mnohé diváky oslovit a některé netolerantní heteráky dorazit ... 7788 ()

Reklama

Reklama