Reklama

Reklama

Život na cestě

(festivalový název)
Čína, 2009, 90 min

Režie:

Zhang Leitao

Hrají:

Masei Nakajama

Obsahy(1)

Násilí, drogy, sex, morální deziluze a sociální mizérie – nezávislý film Život na cestě je typickým příspěvkem exploatační kinematografie, přesněji řečeno exploatačních tendencí ve filmové tvorbě zemí, které procházejí překotnými sociálními, politickými a ekonomickými změnami. Podobně jako například ruský film Bratr (Brat, 1997) Alexeje Balabanova reflektuje i čínský debut vyhroceným způsobem současnou situaci ve své zemi. Činí tak na příběhu naivního mladíka, který přichází do velkoměsta, kde je okolnostmi vtažen do nelegálních aktivit. Díky použití malé digitální kamery zasadili filmaři jednotlivé sekvence do reálných prostředí, přičemž nikterak neomezovali jejich přirozený ruch. Dojem realismu dále umocňují enormně dlouhé záběry. Film přináší syrový pohled na odvrácenou stranu Číny v době po olympijských hrách. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

sumperacek 

všechny recenze uživatele

Smog a zmar kam se podíváš. Naivně trapné dialogy hlavních aktérů, amatérská kamera, ale výborný soundtrack. Skvělá scéna při průchodu nákupním střediskem. U toho jsem uslintával. Pro mě osobně nejrozporuplnější film z KVIFF 09 ()

-henry- odpad!

všechny recenze uživatele

Čistej celovečerní amaťák se vším, co k tomu patří - home kamera, improvizující herci, kteří neumí improvizovat, samá klišé (neustále bloumající hrdina, pateticky vysvětlující písničkový soundtrack, soulož přes kalhoty). Zlatý český PROMĚNY:) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama