Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po lodním neštěstí v zálivu nedaleko od San Francisca bere „Ghost“ – loď k lovu tuleňů – přeživší na palubu, mezi nimi také spisovatele Humphreye van Weydena. Kapitánem lodi je však „Mořský vlk“ Wolf Larsen, jenž se ukáže jako brutální a panovačný kapitán, který trosečníky nutí zůstat na palubě, aby tak doplnili jeho posádku. Pokus uniknout ze zajetí se stává bojem na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

wafc 

všechny recenze uživatele

Výborně, výborně, výborně!... Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude takhle bavit německej tříhodinovej televizní film. 61% Absolutně neodpovídá a místní mudrcové by si měli vytáhnout hlavu z prdele. První část je spíš dramatická, rychlá, syrová a druhá je romantická a pomalejší, ale o nic míň kvalitní. Hlavně kráska Petra SS mě bavila (tak moc, že jsem vypustil noční dávku frývidea). Vlastně to vůbec nevypadalo německy. Achjo, tohle bylo tak dobrý, že mam náladu rituálně zapálit nákýho černocha nebo udělat podobnou kratochvíli. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Němci natočili vcelku dobrý dobrodružný film, ve kterém se toho ale v obou 90ti minutovkách moc neděje. Kamera je pořád na lodi, loď je pořád na vodě, mořský vlk je pořád stejnej magor...Akorát jsem si chvílemi říkal, co německá posádka dělala v Tichém oceánu a v jakém období, že se ten film vlastně odehrával... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Buďte k nemu milý. Dnes je trocha naštvaný.“ O nemeckej kinematografii (česť výnimkám – GOOD BYE LENIN) si nič dobré nemyslím. Ale na 180-minútovú TV mini-sériu o MORSKOM VLKOVI som sa tešil, lebo mám rád Thomasa Kretschmanna (IMMORTAL, KING KONG, WANTED) a drsné chlapské morské dobrodružstvá. O čo menej snímka funguje v do očí bijúcich celkoch (čo posádke, KOMPLET zloženej zo zákerných sadistických svíň, bráni kapitánovi behom dvoch sekúnd preseknúť krčnú tepnu najbližším rybárskym hákom a na štvrtú ho hádzať žralokom?), o to lepšie sa vydarili „detaily“ (dialógy, vzťahy, psychológia, atmosféra). A Kretschmann je Satan, ktorý už teraz ťahá bez problémov v negatívnej úlohe celý film dopredu ako spenený žrebec bez toho, aby bol vyložene nepríjemný (toto mám na mysli, keď hovorím, že aj záporná postava môže byť svojím spôsobom sympatická). ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

V podstatě od chvíle kdy na loď nastoupí dámská společnost a začnou se rozmáhat pindy o lásce a ideálech to jde s do té doby perfektní hustou atmosférou panující na palubě rovnou do latríny a z překvapivě dobrého psychologického drama se nakonec celkem nečekaně vysemení filosofické dílo o morálce (nebo o čem vlastně) umocněné o něco stejně otřesnou a k uzoufání nudnou "romantickou" pasáží na opuštěném ostrově. Za první část lepší 4, druhá slabší 2. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá dobrodružná dráma. A nielen v rámci televíznych filmov. Toto by pokojne obstálo aj v kinách - a ani by sa nemuselo veľmi skracovať. Tie takmer tri hodiny sú totiž pozoruhodne nahustené dramatickými udalosťami (neraz nekompromisne brutálnymi - napr. "amputácia" nohy žralokom) a tradičná televízna vata úplne absentuje. Čo je s prihliadnutím k faktu, že sa dobré tri štvrtiny filmu odohrávajú na palube jednej lode, úctyhodný výkon. Ako inak, film ťahá dopredu Thomas Kretschmann, ktorý tu predvádza jeden z najlepších výkonov vo svojej kariére. Jediná vážnejšia výhrada smeruje k dialógom o morálke, ktoré často šuchocú stránkami Londonovej predlohy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na Bahamách a v německém Berlíně. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jacka Londona. (Terva)

Reklama

Reklama