Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Film akoby podmaznutý rukou allana woodyho. Mierny humor prostredie, sklerotická stará mama, rakovinou poznačená mama, súrodenci, to všetko sa chystá na Deň ďakyvzdania k April mladej rebelke, čo odmietla takú konvenčnú rodinu a odišla do mesta žiť si po svojom. Príbeh s prípravou moriaka tradičné to jedlo na tento "americký den" sa mi zdá byť akosi ukradnutý z iného filmu (len si somenúť) .. :( spočiatku pomalý rozbeh takže len silou vôle sa dalo pokračovať v sledovaní ale posledná tretina mala správnu gradáciu s výborným záverom a pár "nežných" zvláštne ozvučených pesničiek dalo filmu napokon ten správny šmrnc.. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Neotřelá nízkorozpočtová chuťovka, ve které se na vlně poznávání kulinářského umění a nečekaných nesnází s tím spojenými odehrává rodinná a sousedská vztahovka, která dokáže díky občasným účinným vtípkům rozesmát, ale také současně prostřednictvím emoční krutosti vyvolat stav úzkosti a lítosti. Zajímavá kombinace. Škoda jen, že film nedokáže udržovat vysokou intenzitu obojího po celou stopáž, protože hluchá místa se objevují. Po herecké stránce výborně zahráno, Katie Holmes naprosto k zulíbání. 70% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film o zmiereni a o tom, ze trochu utrpenia patri k zivotu. Zivot je kamos a hajzel a smejd- to ale vieme. Katie Holmes  bola na urovni, poriadne filmy mala az po tomto - Batman Begins 2005, Loganovi Partaci 2017. Reziser dokazal, ze peniaze nie su vsetko - este je tu zlato, striebro, diamanty, statne dlhopisy .....  74 % ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Budget ~ US$300,000 (píší na wikipedia.org)......... Pro mě skvělý "malý" film, který mě dostal zvláštní atmosférou a tím, kolik je tam "týpků". Tím nemyslím jen rodinu April, ale taky nájemníky domu... Zkuste se doklepat, jestli by vás k sobě nepustili upéct krocana........... Patricia Clarkson, hrající Apriliinu matku, dostala za svůj výkon hafo cen (+nominace na Oscara a Zlatý glóbus). Je opravdu dobrá. A naštěstí je uvěřitelná také Katie Holmes jako April. Jedná se možná o její zatím nejlepší výkon ve filmu. I když tedy ten pláč, no... Ale beru. Navíc - to, jak "loupala" a "krájela" brambory, mě fakt dostalo. Vynikající postava..... Takže za atmosféru především, ale i herecké výkony a celkovou realističnost a přirozenost -> tenhle film se stal mojí srdcovkou: 85% (únor 2007) ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu snad nelze mluvit ani jako o nízkorozpočtovém. Lépe by se hodilo amatérský snímek. To ale v žádném případě neznamená, že není kvalitní. Scénář má v sobě velký potenciál, je hravý a přitom lidsky smutný. Některé situace by se daly rozehrát lépe či je ještě více vygradovat. Každopádně výprava na díkuvzdání na pozvání černé ovce rodiny April stojí za shlédnutí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Natočeno za 16 dní s rozpočtem 100,000$. Peter Hedge zaplatit 10$ za režii, 10$ za scénář a herci pracovali za 248$ na den. (HellFire)
  • První vlastní scénář Petera Hedgese. Všechny ostatní byly adaptacemi. (HellFire)
  • "Caro Mio Ben" od Giuseppa Giordana je píseň, kterou zpívá Beth v autě. (HellFire)

Reklama

Reklama