Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hans a Max by rádi ovládli místní trh s párky v rohlíku, zatímco Harry by se nejraději nechal hýčkat svými svalnatými automechaniky. Taška se záhadným obsahem však naruší plány všech a sestava nepravděpodobných zlodějíčků a gangsterů se náhle ocitá v polské Drogomyśli. Komediální rovina vyvěrá nejen z mnohonásobných nedorozumění a absurdních situací, ale i z celkové potrhlosti rozličných protagonistů. Polské lokace ožívají podobně jako kusturicovský Balkán a Glawogger ukazuje, jak ve střední Evropě stvořit magickorealistické dílo, v němž se díky jedinečné vypravěčské perspektivě může stát opravdu cokoli. Cílem je zde samotná cesta plná drogového opojení a jasných úkolů, které se ale nikomu nedaří plnit, cesta, během níž se do vás může z ničeho nic zamilovat zrzavá taxikářka. A pokud vás už přestalo trápit, co Jules a Vincent z Pulp Fiction skrývali v zářícím kufříku, nasadí vám tento snímek nového brouka do hlavy. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Jansen 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost hýřící tak ujetým smyslem pro humor až je to k nevíře. Z každého záběru prosakuje radost a je vidět, že tvůrci si rozhodně meze nekladli. Nedoporučuji usedlým povahám. Zbytek, čili tak jedno procento, se skvěle pobaví. [LFŠ 2009 – host: Michael Ostrowski] ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Contact High je zaručeně ten nejzdrogovanější film, který šlo na letošním Festivalu ve Varech vidět. Vše obklopují rozjásané barvičky, nic nemá logiku, postavy jsou věčně zhulené a protože děj často vnímáte jejich očima, vidíte v pizzerii poletující ptáky, ženy s hlavami psů a policisty s prasečími čumáky. A já bohužel asi nemám ten správný smysl pro humor, ale i když se lidé sedící kolem mě často smáli, mě Contact High jen několikrát donutilo se pousmát. Poučení pro příště: Nechodit na filmy, které už v popisu odkazují na můj neoblíbený Strach a hnus v Las Vegas, i kdyby u nich bylo stokrát napsáno cosi o mnou milované gangsterce. [44. MFF KV 2009] ()

Reklama

Jhershaw

všechny recenze uživatele

Hodnocení nevyplním žádné, může se pohybovat od odpadu, pokud film sledujete střízliví a zapomenete si vypnout logické a analytické myšlení (protože co se tam děje, nedává vůbec žádný smysl, jediným cílem je působit "divně, nepředvídatelně", což jednoznačně ústí v "debilně"), po pravděpodobně maximální, pokud film budete sledovat někdy kolem půlnoci, s dostatečnou hladinou omamných látek v těle a ve správné atmosféře. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Druhá část z plánované tematické trilogie o sexu, drogách a rock´n´rollu, kdy po komedii o natáčení amatérského porna (sex) ve SLIMÁCÍCH přišla na řadu druhá jmenovaná "potěcha". Zatímco ve svých inscenovaných dokumentech-esejích vytvořil Glawogger model, na který poté navázali jiní rakouští dokumentaristé, ve svých celovečerních hraných filmech přejímá modely ze spřízněných žánrových kousků a snaží se posunout jejich vyjadřovací prostředky. V CONTACT HIGH to má za následek pouze to, že na místo jedné zhulenecké sekvence porušujicí jakákoliv pravidla (času, prostoru, logiky...) se z takových film sestává téměř celý a s přibývajícími minutami na výstřednosti a ujetosti ještě přidává. Problém je neznalost míry, protože neustálé ozvláštňování působí ubíjejícím dojmem, a "konzervativnost" scén na drogách, kdy podobné výjevy byly k vidění jinde a mnohdy mnohem lépe, zábavněji. Pro doplnění Glawoggerovy rozmanité filmografie vhodné, jako biják na pařbu s již jistou mírou zakázaných substancí v krvi ale doporučuji jakoukoliv americkou teenagerovskou high komedii, protože i sledovat nápisy na rekonstruovaném Klubu kultury je mnohdy zábavnější než CONTACT HIGH. :) 5/10 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama