Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o tom, jak se láska může obrátit v nenávist a zcela se vymknout kontrole. Stačí k tomu ten třetí, který celou situací manipuluje. Marcel je z Francie a studuje v Americe herectví. Kyle je hudebník. Jejich první setkání znamená lásku na první pohled. Legální sňatek mezi nimi není možný, a tak najdou východisko ze situace: Marcel se ožení s lesbickou přítelkyní Sarah a tak si zajistí, že bude moci zůstat v Americe spolu s Kylem. Zdá se, že jejich vztah nemůže nic narušit. Do hry ale vstupuje Kyleova sestra April, bývalá prostitutka. Začne cílevědomě intrikovat a dosáhne toho, že se začne dokonalému páru hroutit celý svět. Situace se nekontrolovaně zamotává. Bude někdo vůbec schopen zastavit toto šílenství? (pierre0068)

(více)

Recenze (4)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Když se hlavní postava Kyle nalíčí na svůj koncert, silně připomíná Mirku Všetečkovou-Čejkovou v jejích nejlepších letech na Nově. A to je bohužel asi to nejzajímavější na tomhle filmu. Autor snímku, Švédo-američan Andreas Casper (*1972), je rozhodně dobrý producent, protože jeho společnosti Embrem se podařilo vytvořit za pět let čtyři celovečerní filmy i přes to, že je pan Andreas sám napsal, režíroval a někdy stříhal. (Nápovědou budiž, že žádný z jeho snímků nemá na IMDB více než 5,7 hvězdiček a jediná cena, kterou Casper získal, je divácká za A Four Letter Word (2007), a to z festivalu "Fort Worth Gay and Lesbian International Film Festival" (wtf?) a to ještě díky tomu, že jej s ním psal můj oblíbenec, galakticky vtipný glosátor Jesse Archer (cena za scénář k témuž filmu na L.A. Outfest). Snímek Between Love & Goodbye je pokusem o moderní nezávislé gay drama, který ale skončil jako film téměř dokonale umělý a plochý, stejně jako jeho postavy (ač "young and painfully good-looking gay couple"). Proto sto minut děje jen tak po obrazovce sklouzne, divák nemá šanci se do příběhu vcítit, herci (ač ne špatní!) nemají co hrát – a ještě musí tak často zpívat (ač písničky špatné jsou). Těžko vypíchnout, co přesně se vlastně pokazilo. (SPOILER WARNING) Ne že by příběh neměl nápad, třeba dotažení rozchodu až do konce, vč. soudních obíhání a handrkování o majetek je v gay filmech roztomilé nóvum. A ne že by film neměl klady, dobré jsou třeba kostýmy, scéna, kamera, zajímavý je střih. Nebo sekvence, kde si Kyle a Marcel svěřují nevěry, ta je dokonce téměř dojemná. A rozhodně hvězdička navíc za sexy francouzský přízvuk Justina Tensena (Marcel). Jenže dohromady to stejně nějak nefunguje a co je ještě horší, že je to vlastně jedno. Škoda. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Kyle a Marcel se do sebe zamilují. Chtějí spolu žít, problém je ovšem v tom, že Marcel je Francouz. Jako řešení se použije obvyklá metoda, tentokrát ale v neobvyklém pojetí. Film má dobrou hudbu, bohužel ale tragický konec. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Konec toho příběhu byl vlastně od samého začátku buď-anebo. Varianta A: Kyle se zbaví vlivu April/Coleho a nastane happyend. B: April/Cole ovládne Kyleho a obětí bude Marcel. Nakonec nastala varianta C: nevyhrál nikdo. Mohl z toho být silný příběh, který ale předimenzovaná hudební složka rozmělnila do průměru. ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný až tak špatný není, ukazuje cestu od velké lásky k velké nenávisti, ale, bohužel, herecké výkony špatné, hudba nevýrazná a celkové zpracování působí amatérsky, takže celkový dojem je bídný. ()

Reklama

Reklama