Reklama

Reklama

Splněný sen

  • angličtina A Dream Fulfilled (festivalový název)
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Česko, 2000, 16 min

Obsahy(1)

Animovaný film, který vznikl podle známé pohádky Jana Wericha z jeho pohádkové knížky Fimfárum.
Loudal z Radetic se neustále hádá se svojí ženou, i když ona je hodná a má pravdu. Loudal totiž neustále pije a sází v lotynce, kde prosázel třeba ženiny svatební šaty. Loudalova nebožka teta mu jedné noci zvěstuje ve snu, že v Praze v domě U Turecké hlavy najde poklad. Loudal odjede do Prahy, kde přespí v hotelu U Zlaté Husy. Avšak v tu dobu nemá peníze na nocleh, a tak skončí na policejní stanici. Tam neuvede své pravé jméno, aby neměl ostudu. Strážník na stanici mu řekne, že i on měl jednou sen a v něm bylo, že nějaký Loudal z Radetic našel doma poklad. Loudal po propuštění od policistů okamžitě utíká domů a tam doopravdy najde poklad. Vezme svoji manželku a oba odejdou z Radetic a koupí si vinohrad u Karlštejna. (zdeny99)

(více)

Recenze (12)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jo, je to pěkné. Ale na výsluní to celé táhne hlavně Werichovo vyprávění. Vlastně jeho pohádky mám rád spíše v audio provedení. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* tento loutkový film je součástí celovečeráku Fimfárum, který byl natočen speciálně do něj. Neznám nikoho, kdo by v minulém století napsal tolik nápaditých a navíc i poučných pohádkových příběhů na takové vysoké úrovni jako Jan Werich. Výpravná stránka je povedená stejně jako u ostatních pohádek. Tahle mi přijde nejmodernější, ale pobaví stejně jako ostatní a 4 hvězdičky si určitě zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama