Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesor Lehman vo svojom mexickom observatóriu zisti, že Zem onedlho zničí náraz asteroidu Kassandra, trojnásobne väčšieho ako Mount Everest, väčšieho ako meteorit, ktorý zapríčinil vyhynutie dinosaurov. Žiaľ, cestou domov sa profesor zabije pri autonehode. Jediná ktorá môže ohrozený svet zachrániť je profesorova asistentka Imogen. Napriek rútiacej sa katastrofe a výkyvom počasia musí profesorove výpočty doručiť čo najskôr do riadiaceho strediska aby zabránila blížiacej sa apokalypse...Medzitým sa odohráva paralelný príbeh detektíva Jacka Crowea, ktorý je obvinený z vraždy svojej ženy. Obvinil ho jej ex partner Calvin Stark, ktorý uniesol Jackovu dcéru Jenny a rozhodil sa, že Jack bude trpieť. To ťažko znáša aj Jackov otec, mestský šerif v meste Taft, ktorý sa snaží udržať poriadok a pokoj, keď začnú padať na zem prvé úlomky meteoritu. Život na zemi sa čoskoro zmení na hrôzu a paniku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +spoustu známých tváří potěší, má to dobrý rozjezd, některé části jsou slušné -problém je v délce, je patrné strašné natahování, klišé postavy a stále omílané katastrofické scény, rovněž nechápu význam častého satelitního přiblížení, některé naprosto zbytečné dějové linky, neuvěřitelnou smůlu hlavní hrdinky.../// Asi první hodinu jsem měl problém od televize odejít. Až tak moc mi to přišlo napínavé a zajímavé. Postupně můj kladný dojem začal klesat a nechybí moc a i tento film by se mohl zařadit do odpadu. Je v mnoha věcech fakt špatný a typicky americký. Když to však srovnám se všemi ostatními TV katastrofami, tak Asteroid Kassandra mě zajisté zajímal a bavil nejvíce. Proto s přihlédnutím ke konkurenci dávám kladné hodnocení./// Celkem 56%/// PS: uživatel artas a Henry Blake to napsali zcela přesně! ()

artas 

všechny recenze uživatele

Ten kto písal scenár k tejto minisérii sa zjavne nevedel rozhodnúť či napíše krimithriller o policajnom parťákovi ktorému v hlave začalo niečo haprovať alebo doplní zbierku katastrofických filmov o hrozbe z kozmu, toľkokrát už premletú v x variáciách a tak sa rozhodol že to spojí dokopy a vytvorí naozaj "hutné" dielo. Pri sledovaní mi začali vŕtať v hlave otázky: Je reálne aby bol schopný vyrátať nejaké koordináty (aké vlastne) jediný človek? A znova američan? Len jeden spozoroval takú zmenu? A keď je taký dôležitý, tak ho nechajú cestovať naprieč amerikou samého? Ruky a nohy by som si zodral, prápor by som obetoval, len aby ten človek bol okamžite pri mne. A zlí rusi ktorí sú natvrdlí a nechcú zachrániť svet. Načo je vlastne amerike toľko astrofyzikov, keď len jednu asistentku napadne ako nás spasiť? Nesympatickú rodinku z nemocnice ani veľmi nespomínam sú iba na natiahnutie minutáže, v podstate aj paralelný krimipríbeh sa mi nakoniec vidí ako výplň do vankúšikov. Hlavná hrdinka chvíľu jačí ako hysterka, o chviľu ma patetický predslov k babke ktorá ma rozosmiala proletárskym gestom. Jedna zmena, v takom type filmu býva vždy aspoň jedna žena v úlohe permanentnej hysterky, teraz je to chlap, fíha aké novátorské. Už len k trikom, ak toto chce niekto vidieť kvôli nim, tak nech radšej zabudne, sú slabé... televízne. Jednoducho neverím, že takto by bolo možné zachrániť zem. A čo výbuch desiatok jadrových bômb v atmosfére? Všimli ste si že všetky rakety išli z jedného miesta? A čo tie čínske a ruské, veď museli letieť z opačnej strany Zeme a oveľa skôr (keď už teda si meteorit vybral, že obe jeho časti padnú na ameriku aj keď sa Zem otáča a prešiel celý deň). ()

Reklama

HaceR 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička len za pekné zábery letiacich meteoritov vesmírom. Inak jednoznačný odpad. Dialógy na úrovni školského predstavenia, efekty z 80-tych rokov a dej strašne rozťahaný a nudny. O napätí sa nedá vôbec hovoriť. Prespal som možno hodinu filmu ale ku koncu som sa zobudil a neľutoval som ... že som spal :D ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To musí vždycky tak neskutečně bolet natočit takovou břečku a snůšku debilních a nelogických keců. Např. když se generál USA, který má mimojiné na starosti odpalování jaderných hlavic, zeptá, co se stane, když vybuchne atomová elektrárna!??! A takových kravin je film plnej. K tomu ještě neustále se opakující záběry letících meteoritů, které vypadají, že už letí atmosférou, a přitom se vůbec nic ještě neděje (asi stojí na místě). A to nemluvím o filmových nešťastných "náhodách", kterých je snímek plný. No prostě zahozených 240min. (!), které se dají strávit mnohem lepším a příjěmnějším způsobem. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Další z řady amerických/kanadských/německých filmů, které dělají z katastrofického žánru frašku. Příběh z pera sedmiletého dítěte je jako již tradičně okořeněn o směšné efekty a ochotnické výkony... P.S.: Koukám, že čeští distributoři opět zabodovali. Zvolili pro film hned dva názvy, přičemž jeden z nich - "Meteor" - je holý nesmysl, neboť meteor je pouze světelný jev provázející letící asteroid (popřípadě již dopadlý asteroid, tedy meteorit).;-) ()

Galerie (90)

Reklama

Reklama