Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že poslední dobou mě duchařiny spíše znechucovaly a tak jsem ani tentokrát nic světoborného nečekal. Ve finále jsem byl však docela mile překvapený, protože o žádnou tragédii rozhodně nešlo. Je zde sice docela dost věcí, jenž se mi nelíbily, ale v konečném součtu klady jasně zvítězili. Již samotný úvod mě příjemně navnadil a první úmrtí bylo nejen „strašidelné“, ale i pěkně krvavé a to já mám rád. Atmosféra sice potom lehce stagnovala, ale o žádnou nudu nešlo. Jen mi přišlo, že některé místa jsou zbytečně moc natahována a tak tvůrcům nezbylo nic jiného než je vyplnit trochou toho erotického zpestření. Asi nejkrásnější záležitostí je však samotná krvavá kniha a způsob jímž se psala na lidskou kůži. Zde se chlapíci od speciálních efektů doslova vyřádili a nabídli nám opravdu zajímavou podívanou. Jen je škoda, že již zmíněná atmosféra a napětí měli tak kolísavou tendenci. Navíc jsem zde našel i několik nelogických prvků či místa, které jsem zas až tolik nepochopil – to je ovšem jen můj problém. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Kniha krve“ je v podstatě jen vystřižením všeho zajímavého z Barkerových knih, kdy zůstal akorát příběh, z něhož filmoví tvůrci udělali vlastně něco jako klasický horor o paranormálních vyšetřovatelích s jedním dobrým nápadem, který už měl ale Barker sám. Za mě snímek šlápl hodně vedle a nepodařilo se mu ani z toho dobrého nápadu vykřesat moc, spíš jen hororové klišé. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, co to udělali tomu hezkému chlapečkovi? Přiznám se, že tahákem byl pro mě Jonas Armstrong a to i přesto, že jsem tušila, že to s ním nedopadne dobře- ono není asi dobrý nápad dívat se na fotky z filmu ještě před shlédnutím :-D. O.k., vraťtme se k objektivnímu hodnocení: klasický horor, který by mohl být tematicky něčím více, ale při dnešní hektické době to splichtili, natočili, zapomněli a teď už točí zase něco jiného. Není to úplně špatné, ale pocit strachu na konci vám prostě zkazí pachuť rychlokvašky a marnosti nad nevyužitým potenciálem. Herecké obsazení dobré, to je asi tak jediné, čemu není co vytknout, Sophie Ward překvapí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik hororu, pravidelne posielam filmy tohto žánru do hoven a prdelákova po vzhliadnutí, ale som si špeciálne kvôli tomuto vytvoril atmosféru ( no, rozhodol som sa, kvôli efektu, pozerať tieto filmy zásadne, ked' teda už, v noci ) a výsledok ma milo prekvapil. Samozrejme sa k celkovému hodnoteniu u mňa pridalo ešte pochmúrne, depresívne a skľúčené počasie Anglicka plus miestna architektúra a bola to bomba za štyri. A u mňa to už je čo povedať ! ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Úvodní povídka z prvního dílu Knih Krve "Mrtví mají své dálnice (orig. The Book of Blood)" natažená na téměr sto minut. Pokud by mi někdo dopředu řekl, že to bude fungovat, asi bych se jenom nevěřicně zašklebil, ale Johnu Harrisonovi se povedlo, nechci říct nemožné, spíš hodně nepravděpodobné. Funguje to. Přitom celý film se relativně táhne, avšak ke konci se to všechno pohne správným směrem a vytáhne veskrze průměrnou filmovou projekci kvalitativně do hodně vysokých výšek. Po dobře zmáknutém THE MIDNIGHT MEAT TRAIN máme štěstí na další kvalitní Barkerovu adaptaci a tou je Harrisonova BOOK OF BLOOD. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)
  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)

Reklama

Reklama