Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antické báje, v niž bohové zasahují do života obyčejných smrtelníků, jsou plné dramatických osudů.

Příběh krásné a zručné tkadleny Arachné, který obstála v soutěži s bohyní Athénou a tím si vysloužila její pomstu, vypráví o nelehké cestě ke spravedlnosti. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh o smrtelnici konfrontované s Bohyní jsem nikdy neměla moc ráda. Pýcha předchází pád, skromnost nejkrásnější ozdobou ženy a tak dále a tak podobně. Ale! Arachné je zručná v řemesle, jehož patronkou je Athéna. Hrdost a pýcha jsou přirozenými vlastnostmí a je-li na co být pyšný, bylo by neuctivé k tomu, kdo nás obdařil talentem, upozaďovat se a být umrněným nýmandem. Pravda, nemusíme nutně svého patrona ztrapňovat. Na druhou stranu, moudrá Bohyně, co moudrá, nejmoudřejší, protože Bohyně moudrosti, by měla být výrazně velkorysejší, než jakou byla v tomto příběhu, a nad lidskou pýchu povznesená. Tady by se vznesla, leda by Helios svým plynem (helium je Heliův plyn, že jo?) naplnil balón a uvázal jí ho na zápěstí. A ač po nějaké době, smutné, že zjevně v řádech let, k rozumu přišla, místo aby napravila, co v malicherné uraženosti způsobila, do nápravy vlastních chyb tahala dalšího smrtelníka. Za šťastný konec, který od Mertlíka neznám, jsem ráda, ale celkově mě tady podání Bohů, kteří působí jako finalisté v soutěži o nejmstivějšího ješitu, vyloženě iritovalo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"I Bohové někdy musejí napravovat své chyby, protože i oni někdy podlehnou lidským slabostem.." Formálně překvapivě poměrně zajímavé, leč zcela zásadně mimo antickou mísu.. ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi české pohádky, které čerpají námět ze starověkých bájí. Obávám se, že dnes už nebude nic tak precizního a jednoduchého jako tenkrát. I dnešní pohádky jsou jen nechutný hnus, který se nabubřele předvádí na Vánoce. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Dalších z televizních pohádek na řecké báje. Jana Brejchová jako krásná Athéna a Vendulka Křížová v roli Arachné, která byla potrestána za svoji pyšnost...aby nakonec dosáhla odpuštění a našla lásku. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama