Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprumerny animak, ve kterem davaji dvojity direkt Batman a Superman s.r.o. :)) Vetsinou kdyz se tihle dva sejdou, jedna se o akcni podivanou. V soucasne dobe, po vydani "Dark Knight Returns" (2012/13) a vubec filmech od Jay Olivy, uz mi asi vzdycky bude chybet vetsi psychologicka hloubka a "skorojakohrane" podani. Ale pokud chce divak oddech, tyhle lehce starsi mix kousky od DC jsou porad zabavne. Animacne je to navrat ke klasice (po experimentalnich "Justice League: The New Frontier" [2008] a "Batman: Gotham Knight" [2008] ) a myslim, ze celkove vizual neurazi. Hlavni hudebni motiv od C. Drakea (delal hudbu i k "DKR"), ktery zazni predevsim v titulcich, je "spravne hrdinsky" a zapletka je taky fajn. Luthor je v dobe ekonomicke krize novym prezidentem USA a predevsim Supermanovi tak nastavaji zle casy. A zatimco on dodava "svaly", partak Bruce prida "mozek" a sve vychytavky. Vsechno odsypa, je tu par sikovnych forku a naznaku, z kterych vyplyvva, ze jsou B a S opravdu kamosi, a otazkou dne je, kdo zastavi meteor smerujici k zemi. A ze Luthor opravdu neni Mirek Dusin asi neni treba zminovat :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré. Luthor je prezident, Superman je netradične sarkastický ("Ohýbam oceľ a tak.") Len škoda, že niekde v strede sa to trochu pokazí prostoduchým vybíjaním množstva hrdinov, ktorí chcú Supermana zlikvidovať (kto má rád LIGA SPRAVODLIVÝCH: DVE ZEME V OHROZENÍ (Justice League: Crisis on Two Earths) nebude mať problém). Záver je našťastie oäť slušný. Aj preto, že Luthor sa hrá na Iron Mana... Necelé štyri... ()

Reklama

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Batman sa zhostil úlohy Robina, alias pritepleného pomocníka, ktorý je neustále v tieni svojho silnejšieho vzoru, ktorým je pochopiteľne Superman. Ešte menej účelná mi prišla postava Power Girl, ktorej najšpeciálnejšia schopnosť bola mať odhadom deviatky kozy, ktoré mala nejakou záhadou strašne nízko, takže popierala všetky zásady anatómie ženy. Ale film utiekol rýchlo, neboli tam hluché miesta a aj keď som skôr fanúšil Marvelu než DC, tak som si to celkom užil. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dosti výborná věc, i když na plný počet to není. Délka jest možná krátká, ale v tom jsem nikdy neviděl problém. Svižně to odsýpá a potěšila Chloe ze Smalville jako Powergirl, která má fakt....hehe, proč se tomu tady tak všichni diví? Vždyť je to z comicsu.;-) V té době vskutku 1 z těch ´´temnější´´ DC animáků. Ovšem po tom, co přišlo pak, už ani ne.;-) Pro mne osobně je tento film velmi důl. páč slouží jako prequel (ostatně i sama předloha) k jednomu z nejzásadnějších DC booků za posl. 15 let (s čímž ale samoz. spoustu čtenářů nemusí souhlasiti, což je mi osobně totálně fuk), Superman/Batman:Supergirl, který je ve své anim. podobě nesmyslně a zmateně přejmenován na Apocalypse. Jako by snad producenti z WB animation, neměli práva na název Supergirl nebo co? Bod za ty efektní úvodní titulky. Ani závěrečné nejsou ale odfláklé. P.s. pokud nepočítáme ´´historicky první´´ animák se Supermanem a Batmanem Worlds Finest, což je sice složenina z 3dílu, ale jako film to existuje též tak ano, toto je první jejich společný anim. film. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že jsem první, kdo píše komentář :-) Na tenhle animák jsem se těšil celý léto jako malý dítě a dostal jsem přesně to, co jsem chtěl. Skvělej hodinu a něco trvající akční nážez s mými dvěma nejoblíbenějšími superhrdiny v hlavní roli. No tak zápletka s tím meteoritem to nebylo nic světoborného. Taky jsem moc nepochopil, co s tím chtěl Luthor dělat, ale jinak ten nápad udělat z Luthora prezidenta a postavit Supermana a s ním i Batmana mimo zákon a poštvat na ně nejrůznější superhrdiny a superpadouchy byl výbornej, i když to tam jednu chvíli bylo supertýpkama trochu přeplácaný a o většině z nich jsem v životě neslyšel (když opomenu takový výjimky jako Solomon Grundy, Mr. Freeze nebo Bane, kteří se tam mihnou), ale to bude asi tím, že komiksy moc nečtu. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama