Reklama

Reklama

Recenze (6)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Rebellion podle mého určitě není horší než obdobné snímky z poslední doby. Ale také nemá výsadní postavení, protože nezi nimi ničím nevyniká. Kriminální příběh vložený do omezeného časového úseku je doménou několika městských thrillerů, na něž mohl snímek navazovat. Ale právě oproti těmto dílům selhává v jedné důležité věci - vylíčení zázemí hlavních postav, jejich povahy, motivace. To, co např. On The Run nebo One Nite In Mongkok bravurně zvládne během jednoho rozhovoru, se tady ani náznakem neodehraje (výjimkou je překombinovaný závěr, který odhalí "překvapující" rozuzlení). Zůstává tak u nicneříkajících figurek. Ale plusem je neheroizovaný a nepodlézavý přístup k triádám. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená inteligentní detektiva, která i přes jistou rozvleklost Vás zvláště ke konci přiková do křesla, to napětí a detektivní pátrání je velmi rafinovaně provedeno. V hlavních rolí Shawn Yue jako dost zdrchaný(alkoholem, léty služby) člen triády, který musí řešit horkou situaci a zachovat mír, ačkoliv si každý přeje opak. Jeho charakter Po se právě stal hlavou organizace, než se vrátí sestra Wah(úžasná Ada Choi), která rozehrála vlastní partii. Uvidíte celkem reálný pohled na život Triád. Potěší i herecké obsazení Shawn Yue, Chapman To, Ada Choi. Ten závěr filmu je hodně nečekaný, byť jsem začal něco tušit správným směrem, stejně jsem to neodhadl úplně. Bohužel i tak mi tu něco chybí, kvůli čemu bych si to znovu rád pustil. Ty charaktery a jejich motivace jsou skoro nevylíčeny, jak píše Ladynka. Přesto bych tento film neviděl jako ztrátu času, bez problémů totiž spadá do nadprůměru a překonává hodně svých žánrových bratříčků posledních let. Ještě jsem zapomněl, malé bezvýznamné plus za to chlemtání budějovického Budweisera:) No uplynolo něco vody, a musím říct, že jsem to s chutí viděl znovu, navíc to překonává spoustu loňských filmů rozdílem třídy. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný "happend one night" filmík. Zaujímavé odhalenie, len, ako písal aj Adrian, škoda tej doslovnosti. Nebola potrebná. A na Shawna sa čo-to nalepilo :P.. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který v ničem nevyniká, leda tak špatným závěrem. Na jedno podívání dobré, ale jinak ee. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Průměrná gangsterka, akcí, stylem i příběhem. Shawn Yue neitáhne všechno a Ada je spíš jen hezký doprovod. Soundtrack nesedí vůbec a závěr je dost splašený.Mohlo by být mnohem líp. Taková klidná čtvrť, kde se mají všichni dobře, dokud se jedni nezačnou mít líp a ostatní závidět... 50% ()

Reklama

Reklama