Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřit, že se uzdravím, znamená začít se uzdravovat... Příběh nemocné, ale statečné dívenky, která našla zvláštní cestou kamarády. Markétka (M. Kvasničková) miluje jízdu na koni. Jenže ji těžké poranění páteře upoutá na lůžko. Najednou je často sama, ačkoliv maminka (J. Preissová) se snaží, jak může, aby děvčátko potěšila. Chybí jí kamarádky a kamarádi, kteří na ni nemají čas. Markétka vypustí balónek se vzkazem, jak je smutná. Ačkoliv do dopisu, který na balónek přivázala, zapomněla napsat svou adresu, děti balónek zachytí a po složitém pátrání ji najdou. S kamarády je najednou všechno snazší! (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu poetický příběh, který nejvíc asi ocení rodiče dětí. My víme, jak moc se bojíme, když se našemu dítku něco stane. A tím víc pak nechceme, aby bylo smutné. Jsem si jistý, že ani za tehdejších časů by balonek nedoletěl tak náhodou kam nakonec doletěl, ale jde přece o poetický snímek. Trochu smutný a trochu zase veselý. Ještě, že to dobře dopadlo. Dnes by stačilo zajít na facebook. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Text k obsahu psal evidentně někdo barvoslepej, protože balónek byl modrý, ne zelený, to ale nic nemění na tom, že příběh je to opravdu poetický... Čti nemastně neslaný, poetikou odpovídající 80. létům, kdy se takovéhle filmy točily, neboť vyhladovělý divák byl rád za cokoliv, co se na obrazovce hýbe. Zde vybočuje z nudy maximálně tak výkon Moniky Kvasničkové, která byla nejen hezké děvče, ale docela nadaná herečka a přítomnost Martina Krba, kterého jsem platonicky milovala už od dob My všichni školou povinní. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Věřit, že se uzdravím, znamená, že se začínám uzdravovat..." Věřit, že bych měl důvod se dívat znovu, je marné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem naivní, okatě pozitivní, ale vlastně veskrze milý krátký film o osamělosti dětského pacienta. To by dnešní děti koukaly, jaké to bylo doma bez televize, internetu, sociálních sítí. S knihou, otevřeným balkónem a rádiem. Potěšili mě herci v malých rolích, až na tatínka vtipálka. A Pavlína Slepičková, jež není uvedena zde v hercích stejně vlastně ani nepromluvila. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama