Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V oblasti Jagged Island vyčíňa sériový vrah, ktorý brutálne zohavuje svoje obete a necháva ich vykrvácať. Po tom, čo inšpektor Tai a šéfinšpektor Ling obdržia podivné telefonáty, vydajú sa do apartmánov Peninsula, kde ich neskôr kolegovia nájdu v žalostnom stave. Tai, zhodený z najvyššieho poschodia, skončil rozsekaný na kašu, zatiaľ čo Ling bol ponechaný bez zranenia, "iba" v bezvedomí. Prečo vrah ušetril práve jeho? Tretí zúčastnený v prípade, komisár Ghost, začína pochybovať. Len jeho kolegovia vedia, čo sa stalo. Avšak Tai je stále v kóme a Ling stratil pamäť. Aký je motív vraha? Ling sa snaží nájsť dôkazy, ale jediné čo zisťuje, je, že všetky stopy podozrivo vedú práve k nemu. (sochoking)

(více)

Recenze (5)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Slušný mysteriózny krimithriller. Vraždy boli celkom podarené (aj keď ich nebolo veľa) a príbeh tiež zaujímavý. Potom prišiel ten spomínaný zvrat a už to šlo z kopca, divák len čakal, ako to celé dopadne. Mohli to tam najmä v tej druhej polovici trochu skrátiť, už aj tak má film poriadne dlhú stopáž, takže sa v ňom našlo dosť hluchých miest. Párkrát som sa dokonca slušne zľakol, takže ma to celkovo neurazilo. Je to však film len na jedno pozretie, druhýkrát to už asi bude nudiť. Mimochodom, ak chcete z filmu niečo mať, neklikajte na ten odkaz, ktorý tu pridal v komentári sochoking (aj keď to dosť láka :D). Ja debil som na to klikol ešte pred pozretím filmu, takže ten záver som si už až tak nevychutnal, nevadí. Ale myslím, že to celkom môžem odporučiť. Či už to rozuzlenie budete považovať za neoriginálne, prekvapivé, zaujímavé alebo úplne debilné, je na každom z vás. Pre mňa je už žiaľ neoriginálne (pred dvoma rokmi by som ešte tvrdil niečo iné), ale žeby to celý film poslalo do sračiek, to zase tiež nie... ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Murderer začíná pokusem o vraždu policisty, od níž se odvíjí pátrání po několikanásobném vrahovi. Následující hodinu se slibně rozvíjí paranoidní a dobře fungují thriller obsahující subjektivní vzpomínky, voiceover, podezřívání, kradmé pohledy okolí a znepokojivou hudbu. Spokojeně si můžu zaznamenávat stopy a vymýšlet hypotézy na otázky kdo? a proč? Pak přijde ošklivé probuzení v podobě zvratu, který má vysvětlovat předchozí události. To se svým způsobem sice splní, ale problém je, že pochází z úplně jiného (žánrového) vesmíru... ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Už dlouho mě žádný film pořádně nenašňupnul, tak jsem si to tentokrát vyžrala až do dna. Přiznávám bez škrcení, mou hlavní motivací pro zhlédnutí tohoto snímku bylo vidět Josie Ho, která mne naprosto uchvátila ve výtečném Dream Home, i v něčem dalším. A sice mne poněkud zklamal malý prostor její role, nicméně s tím jsem tak trochu počítala, takže na mém hodnocení ani mocném nasrání se tento fakt nepodepisuje, ovšem tak nějak mne nenapadlo, že se ze zpočátku celkem sympaticky vypadající mysteriosní detektivky nakonec vyklube zhovadilost, z níž by měl člověk chuť skočit do zdi. Twist s nestárnoucím a nerostoucím resentimentálním malým obloustlým zmrdem jenž Murderer předvede v poslední třetině jsem sice zčásti předvídala (podezření, že za vraždami stojí nikolivěk zahradník, nýbrž detektivův odporný adoptivní synek mi na mysli vyvstalo poměrně záhy), avšak šíře jeho obludnosti mne přece jen nadzvedla ze židle. Dále mne z ní zvedal hlavní idiot hrdina, jehož debilita v závěru gradovala neuvěřitelným způsobem a při závěrečné konfrontaci se svou špinavou i zakrslou Nemesis dosáhla zejména v okamžik, kdy na scénu vkráčelo prkno s hřebíkem, výšin Trololo. Být tam takových scén víc, asi se docela zasměju, byť předpokládám, že autorům o komödii ani v nejmenším nešlo, nicméně jeden nechtěný humord ještě hvězdu navíc nedělá. Scénáristu s režisérem bych propříště požádala, ať v případě, že ještě někdy nedejcthulhu dostanou NÁPAD, použijí zmiňované prkno s hřebíkem na sebe. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Takže asi takto: prvých 70 minút je atmosféra tak hustá, že by sa dala krájať nožom! Celý ten čas som premýšľal, že čo a kto a asi prečo, kedˇ vtom ma nečakane prekvapilo niečo, že som sa skoro zosral od strachu, avšak prišlo tak polopatistické rozuzlenie, že som istý čas myslel, či nie som náhodou jebnutý, pretože to bolo úplne také isté, akoby ste v psychologickom teste dostali otázku, že koľko je 1+ 1 a vy premýšľate, či v tom nie je nejaký ten chyták. Skrátka, koniec poslal tento film do sračiek, z ktorých už niet návratu ! Pozor, brutálny spoiler!!! (po kliknutí na odkaz) : kto ste videli toto , toto si už radšej nedávajte. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Až na to, že jsem ho čekala (tedy nevěděla jsem, proč a jak, ale věděla, jsem, kdo - a to hodně záhy), mi to rozuzlení zas tak strašně nevadilo. Fakt je, že ta vysvětlovací pasáž byla jako pěst mezi oči, ale všechno před ní a všechno po ní se vyvíjelo víceméně k mojí divácké spokojenosti. ()

Reklama

Reklama