Reklama

Reklama

Nejzáhadnější vraždy

(TV film)
  • Velká Británie Julian Fellowes Investigates: A Most Mysterious Murder - The Case of the Croydon Poisonings

Když matriarcha Violet Sydneyová, třetí a nejstarší členka rodiny vyšší střední třídy žijící na konci 20. let v Croydonu, zemřela po krátké nemoci, kdy se obávala, že byla otrávena, vzbudilo to podezření. Pitva odhalila stopy arzenu. Po dvou exhumacích zahájila policie pátrání po masovém vrahovi. Julian Fellowes se vydává tuto mimořádně temnou a spletitou kauzu řešit a nahlíží pod roušku maloměšťácké Británie konce 20. let minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco trochu jiného. Ne klasicky pojatou, už hotovou a pouze servírovanou detektivku, ale více autentických svědeckých výpovědí a děj, který by se z nich přímo před očima divákovýma teprve dával dohromady. Škoda. A upřímně řečeno, indicie vedoucí k odhalení vraha mi připadaly poněkud chatrné. Přesto se mi ale první díl Nejzáhadnějších vražd vlastně docela líbil a pobavilo mě, že ho Julian Fellowes uváděl ve stylu Alfreda Hitchcocka. Tři a půl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělý napád, který funguje. Velmi povedená, filmová rekonstrukce, která je velice, ale jakože fakt dobře natočená a překvapivě také obsazena vynikajícími herci. Prolínání se vstupy vynikajícího Juliana Fellowese pak působí přirozeně a vůbec ne násilně a jako celek je to příjemné osvěžení a konečně zase něco trochu jiného. Velice zajímavý případ travičství, příběh napínavý jako kšandy, povedený scénář a Fellowesovo amatérské hraní na detektiva (opět překvapivě) funguje a nejzajímavější na tom je, že odhalení dává smysl a tím pádem by mohlo být pravdivé. Opravdu lahodné pokoukání, které je pomalu lepší než klasické (anglické) detektivky. Za mě s případem prvním veliká spokojenost. A ten Sangster opravdu JE dement, jinak si nedokážu vysvětlit, že není sympatický ani v jednom filmu. 100%. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Pod českým názvem Nejzáhadnější vraždy. Jedná se o 5-ti dílný britský seriálek o nevyřešených vraždách z počátku dvacátého století. Julian Fellowes příjemným způsobem provází příběhy, které jsou formálně zpracovány na pomezí dokumentu a dramatu, ovšem s velkolepou výpravou a kostýmy. Zajímavé jsou nejen zápletky a jeho dedukce, jak se věci ve skutečnosti nejpravděpdobnjěi odehrály, ale i reálie dob, v nichž se odehrály. Věru pěkné pokoukání. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Období Hercula Poirota nebo slečny Marplové, ale příběhy jsou tentokrát skutečné rekonstrukce vražd z té doby, vyprávěné Julianem Fellowesem s jeho logicky odvozeným závěrem. Zatím jsem ochutnala jeden díl a určitě budu chtít vidět i ostatní. Nenápadné, nenáročné, pohodové, ale zajímavým a je to zajímavým a poutavým způsobem předložené. Kdo má rád VB minisérie, tak Nejzáhadnější si dejte do zástupu těch dalších, které stojí za zhlédnutí. ()

dris 

všechny recenze uživatele

Takové Vraždy v Midsomeru minulého století dle skutečnosté události. Přijemná atmosféra a zajímavě provedené rekonstrukce nevyřešených vražd, nevyřešených jen do té doby než si na ně posvítil Julian Fellowes (i když někdy je mým favoritem někdo zcela jiný). Závěr: Nejlepší díly: první !spoiler! stejnak to byl synáček!spoiler! a pátý. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Celý projekt je natočený formou rekonštrukcie. To znamená, že do postáv sú obsadení "neherci", prípadne amatérski herci, a hrajú - rekonštruujú príbeh. (BoncheR)

Reklama

Reklama