Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kombinace normálního příběhu normálních lidí z anglického prdelákova s brutálním humorem dvojice Gervais/Merchant (kterého ale není ani zdaleka tolik, kolik bych čekal) mi sedla úplně přesně. V tom filmu asi nenajdete nic, co byste nevidělůi jinde, ale ani potom to není klišé. A momenty, kdy se Merchant s knírem pustí do plesové konverzace, nebo kdy Fiennes na plese oceňuje odcházejícího starého pojišťováka, stojí rozhodně za to. Pro mně lehce nadhodnocených pět hvězd s vírou, že tihle dva cynici vymyslí časem ještě něco lepšího. BTW, Felicity Jones je tady naprosto boží. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Gervais a Marchant sú tvorcovia, ktorý svetu priniesli také klasické komediálne seriály ako je Kancl a Komparz. Ich prvý spoločne napísaný a zrežírovaný filmový počin Cemetery Junction má ale s týmito seriálmi pramálo spoločného. Nie je tu veľa bláznivostí ani nepochopených situácií, je to skôr príbeh o hľadí si svojho vlastného miesta v živote. Smutné skonštatovanie že je veľmi málo osudov, ktoré takto v skutočnom svete končia, však neznižujú na sile tohto filmu. Je príjemný, dostáva ľudský rozmer a postavy, ktoré v ňom vystupujú sú buď dobre zahrané alebo neskutočne sympatické. Veľmi príjemný film, ktorý sa síce nelíši od podobne ladených snímkou, ale ani sa o to nesnaží a keď sa to tak vezme, tak takéto filmy na prohodnotenie vlastných túžob a snov treba. Aj keď sú vlastne všetky na jedno kopyto. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba se sice nekonala, ale i tak se mi film docela líbil. Taková průměrná romantická komedie. Některé vtipy jsou fajn, ale některé se moc nepovedly. Chvílemi je to i docela nuda. Některé momenty ovšem stály za to a film jako celek působí taky velmi dobře. Na červenou barvu ale tento film podle mě nemá. 60% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

What a masterpiece! Mám obrovskú slabosť pre podobný typ jednoduchých filmov zo života a do Cemetery Junction som sa zamiloval na prvý pohľad. A nemám problém mu napariť plný počet hviezd, pretože podobný malý, komorný, avšak mimoriadne silný skvost vznikne len raz za čas. Film Cemetery Junction najlepšie zapadá do škatuľky tragikomédia, ale nie je to celkom presné, pretože napriek množstvu nešetrného, priam krutého (a nehorázne vtipného) humoru trápi diváka poľutovaniahodnými osudmi kopy brilantne napísaných a excelente zahraných postavičiek (z ktorých najzaujímavejšiu vyfasoval Fiennes a najrozkošnejšiu Felicity Jones). A v závere pritom vyznieva celkom pozitívne. No... dobre, tak melancholicky, aby som príliš nepreháňal. Ale aspoň ukazuje život presne v tých farbách, v akých je. A gagmi ho nedegraduje, len geniálne odľahčuje. To všetko v štýlovom retro kabátiku a pod režijným dohľadom Gervaisa a Merchanta, ktorí svoj film v každom ohľade vymaznali k dokonalosti. (95%) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Jedno staré arabské přísloví říká Hoď své srdce před sebe a utíkej ho chytit." "To bylo, než našli ropu. Dneska už Arabové neběhaj, mají na to sluhy." Jednoduchý mladík z dělnického prostředí cítí, že má možná poslední šanci přervat pupeční šňůru s dírou, v níž žije, dát vale zdejším pyšným buranům, kteří ho počítají mezi sebe a neustrnout jako oni... Cemetery Junction je na pohled (i poslech) pěkný film a určitě stojí za vidění, ale nepřináší nic nového. Nenašel jsem v něm jedinou scénu, kterou bych neviděl už jinde a mohl ji mít navždy spojenou jen s tímto filmem. Je to jako by se Dobrý Will Hunting odehrával v prostředí a době z Billyho Elliotta a scénář k němu by psal Richard Curtis. Kousky z těchto a jiných filmů jsou poskládány do překvapivě funkčního scénáře, zrežírovány se stonásobně větší jistotou než Gervaisův předchozí počin, ale stejně jako Umění lhát je i Cemetery Junction víc dramatem než komedií. Vyvolával ve mně až bezvýchodně úzkostný pocit, že se světem je to tak špatné, že nemá smysl se o něco pokoušet, v něco věřit nebo doufat. Nemyslím, že se na něj podívám znovu. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Cemetery Junction je ve skutečnosti reálné místo ve městě Reading, kde se potkávají dvě hlavní silnice s místním hřbitovem. Místo symbolizuje volbu, kterou cestou se člověk v životě vydá, zda ven z města nebo v něm dožije. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví také Karl Pilkington. Kultovní a zároveň bizardní postava, která spolu s Gervaisem a Stevem Merchantem pracovala v rádiu v jejich začátcích před televizní kariérou a již několik let s nimi natáčí veleúspěšný podcast "Ricky Gervais Show". Tyto pořady se velmi často zaobírají postavou Karla, testováním jeho znalostí, analyzováním jeho příběhů z dětsví, Gervais je fascinován jeho upřímností a balancováním mezi genialitou a prázdnem. Vznikla celá řada fanouškovských webů a z Karla se stala celebrita v pravém slova smyslu. Média během těchto natáčení spekulovala o tom, zda vůbec Pilkington existuje, nebo jde o herce, který předstírá nižší inteligenci. Původně se měl Karl ve filmu objevit s kudrnatou parukou a knírkem, ale nakonec se objeví tak, jak ho má Gervais a jeho fanoušci nejraději - pěkně plešatý. Knírek mu zůstal. (don corleone)

Reklama

Reklama