Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi som musela rozmýšľať nad hodnotením. Predsa len 5 hviezd nedostane len tak niečo. Ale hneď po dopozeraní musím povedať, že to bol film s kvalitným scenárom, pôsobivým hereckým obsadením a i veľmi dobrým príbehom, ktorý nám dáva zo seba to dôležité. Je to film o osudoch 3 priateľov, ktorí majú určitý životný sen ale neskôr zistia, že to čo hľadajú je v podstate niekde inde. Chválim všetkých troch hlavných hrdinov, môj osobný vyvolený je Tom Hughes, chválim Felicity Jones, ktorá je príjemná neafektovaná herečka a pravdaže všetkých ostatných. Ale moja osobná hviezda vďaka a obdiv patrí herečke Emily Watson, ktorá viac ako pol filmu nepreriekla ani slovo, ale jej oči a pohyby hrali za slová.Film s dobre vybratou hudbou aj exteriérmi. 100% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek mě okouzlil přesnou drobnokresbou charakterů. I postavy, které se objeví na plátně sotva pár minut, jsou skvěle vystižené několika větami, gestem nebo pohledem. Je to žánrovka o vztazích, v atmosféře 70tých let. ____ A na okraj - slečnu z bistra by asi nikdo nepovažoval za krasavici, ale na druhou stranu je to jedno z nejroztomilejších stvoření, jaké jsem viděla. Kdyby ji prodávali jako panenku, tak si ji koupím. /25. 2. 13./ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na filmu vidět, že se jeho tvůrci s až křečovitou, i když třeba upřímnou snahou pokoušejí překonat sami sebe, většinou se paradoxně právě tomu vzdalují. Je to i případ Cemetery Junction. Gervaisův a Merchantův talent na cynický a skrz naskrz zlý humor tu ale funguje i mimo žánr komedie, což je zásadní. Samotný příběh o vzpouře slušńáka a zklidnění rebela je možná trochu jednoduchý, ale skýtá potřebné emoce. Proč ne. Přinejmenším je pozitivní, že si režisérské duo vychutnává možnost pomalého vyprávění a odmítá pouze na celovečerní stopáži uspokojovat fanoušky. 3 a 1/2 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vypadal film docela nudně, asi jako další drama od Velké Británie, kterých je docela dost(a většina těch dobrých). V podstatě jsem se ani nemýlila, jelikož záblesky vtipných hlášek vystřídaly momenty vážné, které zase tak komediální nebyly. Zábavu jsem tedy čekala větší, ale zas tak špatné to nebylo. Ono na tom něco bude, že Britům jdou převážně dramata. Příjemně mě překvapil Matthew Goode. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tvarohový sejrec a jeho pokus o nostalgickou komedii. Nejsem s to posoudit, zda film na pozvolna stárnoucí Angliky působí tak, jako kupříkladu Občanský průkaz na mě, naše kulturní okruhy se tenkrát dosti lišily. Přesto jde o spokojeně sledovatelnou záležitost. Á, už vím. Lehkost. Trošku tomu chybí lehkost. Těžko vysvětlit, prostě když autoři odstoupí od legrácek a přejdou na vážnější notu (obzvláště u vztahu podnikatel - panička ze zlaté klícky), malinko to drhne. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Film se odehrává v rodném městě Rickyho Gervaise - Reading. Zde se také natáčela většina materiálu, kromě Redingu štáb natáčel také v malém městě Woodstock poblíž Oxfordu. (don corleone)
  • Speciálně pro natáčení si Ricky Gervais najmul fotografa, který měl za úkol fotit (a znechucovat tím) všechny paparazzi, kteří se pohybovali v blízkosti štábu. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví také Karl Pilkington. Kultovní a zároveň bizardní postava, která spolu s Gervaisem a Stevem Merchantem pracovala v rádiu v jejich začátcích před televizní kariérou a již několik let s nimi natáčí veleúspěšný podcast "Ricky Gervais Show". Tyto pořady se velmi často zaobírají postavou Karla, testováním jeho znalostí, analyzováním jeho příběhů z dětsví, Gervais je fascinován jeho upřímností a balancováním mezi genialitou a prázdnem. Vznikla celá řada fanouškovských webů a z Karla se stala celebrita v pravém slova smyslu. Média během těchto natáčení spekulovala o tom, zda vůbec Pilkington existuje, nebo jde o herce, který předstírá nižší inteligenci. Původně se měl Karl ve filmu objevit s kudrnatou parukou a knírkem, ale nakonec se objeví tak, jak ho má Gervais a jeho fanoušci nejraději - pěkně plešatý. Knírek mu zůstal. (don corleone)

Reklama

Reklama