Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na filmu vidět, že se jeho tvůrci s až křečovitou, i když třeba upřímnou snahou pokoušejí překonat sami sebe, většinou se paradoxně právě tomu vzdalují. Je to i případ Cemetery Junction. Gervaisův a Merchantův talent na cynický a skrz naskrz zlý humor tu ale funguje i mimo žánr komedie, což je zásadní. Samotný příběh o vzpouře slušńáka a zklidnění rebela je možná trochu jednoduchý, ale skýtá potřebné emoce. Proč ne. Přinejmenším je pozitivní, že si režisérské duo vychutnává možnost pomalého vyprávění a odmítá pouze na celovečerní stopáži uspokojovat fanoušky. 3 a 1/2 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kombinace normálního příběhu normálních lidí z anglického prdelákova s brutálním humorem dvojice Gervais/Merchant (kterého ale není ani zdaleka tolik, kolik bych čekal) mi sedla úplně přesně. V tom filmu asi nenajdete nic, co byste nevidělůi jinde, ale ani potom to není klišé. A momenty, kdy se Merchant s knírem pustí do plesové konverzace, nebo kdy Fiennes na plese oceňuje odcházejícího starého pojišťováka, stojí rozhodně za to. Pro mně lehce nadhodnocených pět hvězd s vírou, že tihle dva cynici vymyslí časem ještě něco lepšího. BTW, Felicity Jones je tady naprosto boží. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Smutno-láskavý film s čiastočne optimistickým záverom, aké vedia majstrovsky točiť práve Briti (viď napr. Billy Elliot). Merchant s Gervaisom opäť ukázali, že za ich komediálnym nadaním sa skrýva viac, než len vtipné scénky založené na životných trapasoch. Ak Rickyho Gervaisa poznáte iba z legendárneho Office, rozhodne vyskúšajte aj seriálik Komparz, potom Cemetery Junction - a radšej sa úplne vykašlite na The Invention of Lying. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak konečně se Rickymu zadařilo po těch dvou nezdarech. Těžko říct jestli je to kvůli tomu, že se film netočí kolem něho nebo díky Merchantově pomoci. Vyšel z toho každopádně moc příjemný film, který je více drama než komedie (jako třeba finále Extras). Vyvedené dialogy tu ale jsou a pobaví více než dobře. Dál třeba kluk ničící plot. Herci všichni sympatičntí. -"Hello. Dougie Boden, assistant agency manager, Life Sales. With me... my wife." -"Sorry, can I stop you there? I'm gonna go and talk to the lady over there with the lovely tits." -"Bit rude. If he wants to look at lovely tits, yours are perfectly adequate." ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Zvláštní projekt. Tedy na obvyklou produkci dua Gervais/Merchant. Na Cemetery Junction není z objektivního hlediska vůbec nic nového či světoborného. Další z řady nesčetných komedií/dramat, které jsou (lehce) kýčovité a nejsou ani moc dramatické, ani moc vtipné, jejichž postavy se vyvíjí tak očekávatelně, jak jen divák může očekávat. Přesto, možná právě díky (ne)viditelné protekci, kterou u mne oba tvůrci požívají, jsem byl spokojen. Potěšil Earl z Dereka, Gorman (Stryver z TDKR), Watson, epizodky Gervaise, Merchanta a Pilkingtona a samozřejmě Ralph. Příjemný zážitek... 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objeví také Karl Pilkington. Kultovní a zároveň bizardní postava, která spolu s Gervaisem a Stevem Merchantem pracovala v rádiu v jejich začátcích před televizní kariérou a již několik let s nimi natáčí veleúspěšný podcast "Ricky Gervais Show". Tyto pořady se velmi často zaobírají postavou Karla, testováním jeho znalostí, analyzováním jeho příběhů z dětsví, Gervais je fascinován jeho upřímností a balancováním mezi genialitou a prázdnem. Vznikla celá řada fanouškovských webů a z Karla se stala celebrita v pravém slova smyslu. Média během těchto natáčení spekulovala o tom, zda vůbec Pilkington existuje, nebo jde o herce, který předstírá nižší inteligenci. Původně se měl Karl ve filmu objevit s kudrnatou parukou a knírkem, ale nakonec se objeví tak, jak ho má Gervais a jeho fanoušci nejraději - pěkně plešatý. Knírek mu zůstal. (don corleone)
  • Projekt měl být původně seriálem pro BBC. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví věta, kterou říkala matka režisérovi, když mu bylo 18 a chtěl se jet podívat do Francie. "Proč bys jezdil do Francie? I v Readingu jsou pořád místa, který jsi ještě neviděl!". Ricky Gervais ji použil ve filmu i jako hlavní motto. (don corleone)

Reklama

Reklama