Reklama

Reklama

O topánki

  • USA About the Shoes
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2007, 14 min

VOD (1)

Recenze (5)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Autorka se ve své prvotině pustila do východoslovenské cikánské osady, kde se snažila pozorovat jejich kulturu na tak nitěrné věci jako jsou botičky. Ovšem nic jako film Božské děti nečekejte. Je to neradostná podívaná na národ, který v 21. století má středověké zvyky a jeho budoucnosti se bojím. Mimochodem, věděli jste, že cikánsky školka se řekne školka? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Autorka přijíždí do romské osady na východním Slovensku natočit reportáž o školce pro romské děti. Holčička Laura nemůže jít do školky, protože nemá botičky. Autorka kupuje botičky a sleduje, co se stane. Film je o našich rozdílných přístupech k pomoci, dětem, potažmo ke vzdělání. Souhlasím s autorkou, že je základem přístup ke vzdělání, ale Romové vzdělání nepřikládají žádnou hodnotu. Dokument ukazuje, proč jsou v demograficky vymírající Evropě nejúspěšněji se rozmnožují skupinou. ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

Paráda, připomělo mi to Barabášovy dokumenty, třeba Pururambo. Z těchto končin existuje velmi málo informací, neb málokdo se tam odváží. PS.: Čo to tu Flipper rieši za hovädiny? ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Jak já se nemohu dočkat, až slečna Rozálie rozevře svá křídla a vyletí z FAMU na svou dráhu. Její dokumentární tvorba je nadprůměrná a sledování cikánských dětí je úchvatná. Asi se začnu učit olašský dialekt. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Jasné, je to zase spíš o pocitech než o sděleních, problém tkví v tom, že u takovéhoto tématu jsou ty pocity jaksi automaticky předpokládané, tudíž výsledný efekt může působit poměrně prvoplánově. ()

Reklama

Reklama