Reklama

Reklama

Paganini Horror

  • angličtina The Killing Violin (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Rocková skupina, zložená z Kate, Eleny a Rity, chce vydať nový album, ale ich manažérka Lavinia nie je spokojná s ich hudbou, lebo nemá čo nové ponúknuť. Tlačí preto na Kate, aby s tým niečo urobila. V tom čase sa ich priateľ Daniel stretáva s pánom Pickettom, ktorý Danielovi poskytne originálny námet od samotného Paganiniho. Problém je v tom, že skladba má temnú minulosť, ale kapelu to neodradí. Rozhodnú sa pripraviť na jej základe hudobný klip. Prenajmú si dom od Laviniinej známej, ale onedlho sled temných udalostí naruší natáčanie rozbehnutého videoklipu. Pomaly zisťujú, že z domu niet úniku. Podarí sa napriek tomu niekomu z nich zachrániť, alebo bude jediné, čo v útrobách stavby všetci nájdu, smrť? (Astaroth12)

(více)

Recenze (17)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Modrá, červená, rudá (krev), látkové závěsy, šerosvit, chodby, tajemný otvor v zemi...ano, to vše jsou Argentovy atributy a já je zde uvítal. Samozřejmě snímek nedosahuje Argentovy vybroušenosti z dob jeho největší slávy, ale jako celek mne potěšil. Klasická 80.léta - hudba, účesy, líčení. Strašidelný dům, smlouva s Ďáblem, Fantom opery, Inferno, peklo. Část snímku je hudebním videoklipem (popravdě bych si tu klidně představil Upíra s houslemi od XIII.století...), ta zbývající zachycuje snahu obětí opustit tajemný dům, než budou brutálně zavražděny. Krev sice mohla stříkat více, ale smrtící houba potěšila (děvenka jakoby vypadla z Za ginipiggu 4: Manhoru no naka no ningyo). Ocení spíše milovníci 80. let a speciálně italských horrorů.... ()

giallo odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelná sračka, na které mě nejvíce mrzí to, že jí natočili jinak skvělí mistři horroru, Italové. Zdejšímu vysokému hodnocení vůbec nerozumím, mě film neskutečně irirtoval úplně vším. V hodnocení nebudu tak shovívavý jako Kangax a bez milosti odpad. PS: Daria zde jela už nejmíň druhé gumy a Donald zde má jen malý štěk. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne ťažšie stráviteľný taliansky hororový trash. Luigi Cozzi bol blízkym spolupracovníkom a obdivovateľom tvorby Daria Argenta, čo je síce fajn, snaha napodobovať Argentov jedinečný štýl však nepôsobí dobrým dojmom a Paganini Horror ma miestami takmer unudil k smrti. Cozzi to tu ako filmár prehral na viacerých frontoch, pre mňa jediným pozitívom je jeho snaha o husté gore efekty, ktorá nebola úplne márna... ()

erl 

všechny recenze uživatele

Očekávání naplněno. Musím vyzdvihnout skvělou práci světel a barev. Hodně dělá také starý macho Tempera který svou muzikou podporuje zajímavou atmosféru snímku. Donald Pleasence se vyskytne pouze na okamžik ale jako vždy nezapomenutelně. Zbylý aktéři jsou sice neuvěřitelně protivní ale o to více potěší jejich likvidace. Překopaný hit od Bon Jovi mě smíchy posadil na prdel. Cozzi rozhodně umí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poviem to hneď na rovinu, tento film mi zobral 82 minút môjho života, ktoré som mohol stráviť aj rozumnejšie. Neskutočne jeblé spracovanie i scenár je narušený. Herci prehrávajú na plnej čiare a triky pribili posledný klinček do rakvičky. A ešte k trikom sa musim vrátiť, ja som už dlho tak zle triky nevidel, tvorcovia si mysleli, že keď tam dajú umelo vytvorenú hmlu, že to urobí strašidelný dojem, ale u mňa to vzbudilo, len ľútosť, nad márnou snahou tvorcov, silou mocou niečim zaujať, cha tak to sa nepodarilo .Od odpadu tento film vytrhla Nicolodi, aj keď ani ona nenaplnila očakávanie, ale mam ju rád. Žiadne vystrašenie ani náznak napätia aj hudba mi trhala uši. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Typicky brakový horror italské produkce, ve kterým horrorfans najdou snad všechno... Počínaje topornými aktory a vybledlým lookem, přes opravdu zvláštní "hellraiserovské" efekty až po otřesný, vytrvale znějící popík dívčí nejmenované kapely, který snad nedá ani nejzarytější fanda československých 70's ... Ze začátku jsem nechápal děj (jako by o něj šlo), ale příchodem ostříleného mazáka Donalda se příběh vykrystalizoval v docela slušnou podívanou (v mezích taliánských gore horrorů samozdřejmě). Pro krvavé nenasyty zde režisér nabízí povedenou explozi hlavy a roztomilé bodance nožem. Výborná, raritní gore věcička. 8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Italský snímek „Paganini Horror“ rozhodně není nic originálního, ale je to za mě dobře odvedená práce konce 80. let, kdy to není jen snaha kopírovat zavedené americké postupy slasheru, ale stále je z toho cítit něco italského, něco specifického, ať už v tom, jak je to vizuálně pojaté, nebo v to, jak jsou jednotlivé prvky propojené. A navíc je tu skvělá hudba, škoda, že jí není víc. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Late 80s taliansky horor s vcelku originálnym námetom, ktorý ale mohol byť minimálne o dva hviezdičky lepší. Bohužiaľ, tak trošku klame telom. Najskôr to vyzerá, že to bude fajnový slasher s netradičným killerom, to sa ale nekoná, killer je tu na začiatku a na konci a trošku medzitým, ale hraje druhé husle. Pokulháva aj gore, niektoré vraždy sú trestuhodne offscreen, a tam, kde to nečakáte, sa vynorí vcelku krvavá scéna, o žiadny gorefest sa ale nejedná. Potom film flirtuje s témou strašidelného miesta, z ktorého niet úniku, kliatbou, ale ani to nie je poriadne dotiahnuté, a ku koncu akosi zmätené, ako keby tvorcovia nevedeli, ktorou cestou sa vydať. No a nakoniec tu máme snahu o sureálny presah, o čosi naviac, o Argentovske nasvietenie a štylistiku, ale Cozzi bohužiaľ nie je Argento ani Soavi a bije sa to s príznaným 80s zamerikanizovaným hororom. Pritom vila je parádna, príbeh originálny, maska killera skvelá, krásne dievčatá... Potenciál tu bol, občas vykukne vcelku zaťažkaná atmosféra, pozerá sa to dobre a je to sympatický počin, ktorý ale mohol byť oveľa viac. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma teda dosť sklamalo.. aj keď som fanúšik talianskej hororovej školy všetkých období, tak tu som pozitíva hladal márne... Deravý, chaotický scenár ktorý vôbec negraduje. Príšerná hudba, ktorá zostarla možno ešte rýchlejšie, než tie zbytočné smiešne triky, a fakt veľmi slabý, až smiešny výkon takej inak kvalitnej herečky ako Daria Nicolodi. Akoby podlahľa okolitým ochotníkom alebo sa znížila zámerne k ich trápnym herecký výkonom. Režisérovy sa to proste rozpadá pod rukami celý film, márne som čakal na zázrak...Luigi Cozzi má na svojom konte zopár slušnejších filmov, ale totálne nezvládol už predtým Nosferatu a Venezia (1986), a tu to vyzeralo ako keby fakt nakrútil nejaký neúnosne dlhý videoklip nejakej talianskej hviezdičke spievajúcej anglicky. Keď to bol "umelecký" zámer, tak klobúk dole, beriem späť... ale silne pochybujem... :) K odpadu nesiaham iba vďaka niektorým zaujímavým scénam, slušným dekoráciam, a mojej tradičnej zhovievavosti k talianskej hororovej škole... Inak tento hororík nemá čo robiť na CSFD v červených číslach... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tento film vás může potěšit, pokud máte rádi osmdesátá léta a italské horory a nepohrdnete jimi, ani když se jedná o ty béčkovější/céčkovější, hysteričtější, brakovější, které slouží jako slušná komedie na večer. Paganini Horror má opravdu tak nádhernou brakovou zápletku, že není možné nebýt natěšený, co se z toho vyvine za šílenost. Hrdinové jsou manažerka a členové kapely. Obětavý bubeník, který neváhá zaprodat duši Satanovi pro nový hit poté, co manažerka pohrdne novým materiálem (zprzněným hitem od Bon Jovi). A skutečně, nepublikovaná skladba Paganiniho brzo zvrácená do dokonalého kolovrátkového osmdesátkové pop hitu začne dělat divy. Film ale má i na své poměry zábavného braku své limity, jak už ostatně prorocky naznačí manažerka při natáčení klipu, že se musí vejít do rozpočtu, vypadá to, že i podobně stísněný rozpočet měl sám film a muselo se úchylit občas k improvizaci, která sice může vést k výbuchu cynického smíchu diváka, ale nedělá úplně dobře filmu. Kromě jisté zdřevěnělé osoby jsou efekty a smrti dost bída, jak naznačí už úvodní scéna v koupelně. Herci? Když jsem pozoroval Dariu Nicolodi, jak s naprosto vážnou tváří odříkává hrozivé teorie a dialogy, respektoval jsem její profesionalitu herectví, protože vypadá podobně přesvědčivě bez pochyb jako Karel Gott při projevu na Antichartě. Donald Pleasence je tady jen tak, aby otevřel pár kufříků, rozházel po Benátkách odpadky a to je vše. Mě snímek na veselý podzimní večer stačil, ale pokud chcete opravdu klasicky dobrý děsivý italský film ve stylu Soaviho nebo Argenta, Paganini není pro vás. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Horor na hranici braku, ktorý smrdí trápnotou a amaterizmom. Celkom sa divím, že sa hviezdny Pleasence dal na takúto kravinu nahovoriť. Prehrávajúce herecké výkony, nekonečné výkríky a kvílenie namiesto napätia, slabučké masky, veľmi nepodarene vystavaný príbeh i dialógy, ktoré ako keby boli písané tesne pred samotným točením (Už som na to prišla. Musíme hrať skladbu odkazu. Ja, hlupaňa. Že ma to nenapadlo.), a tie naťahované scény s hudobnými vložkami, ktoré vyslovene nudia. Ani žiadne nahotinky, ktoré sú pre tento žáner typické, sa nedostavili a mohli aspoň dať zabudnúť na viacero trápností, i keď žiadne dobré baby sa vo filme nevyskytujú. Fakt len máličko chýba od odpadu. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Klasická italská hororová osmdesátka, navíc hodně gore. Pro vyznavače žánru velmi atraktivní věc, třeba vidět... ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Italská hororová produkce mi odkryla další ze svých tajemství v podobě krásného atmosferického kousku nesoucího název Paganini Horror. Neděste se úvodu, kde na vás vybafne popíková kapela tvořená ženštinami kolem třicítky a několik zdlouhavých minut, točících se vlastně kolem ničeho, protože pak tvrdě zaútočí stylová italská hororovka se vším všudy. Perfektně propracovaná vizuální stránka, kde srdce zaplesá nad pestrou škálou barev na kterou je kladen velký důraz, ve výsledku působí skutečně blahodárně, skoro jako kouzelné zaříkadlo. Hudební stránka se zuby nechty drží těsně v závěsu a tak není divu, že společně vytvářejí silný, harmonický celek, u kterého si divák radostí mne ruce. Opravdu skvělá podívaná! ()

mArcElkrIz odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, nalákala mne účast Darii. A pak už jsem čekal na trochu atmosféry, která až do konce snímku nepřišla. Zato mi párkrát cukalo v koutcích úst. A to mám pro daný styl slabost. Chtěl jsem dát jednu hvězdičku (kterou třeba jednou dám, až snímek klesne do rozumné barevné škály), ale v zájmu udržení smysluplnosti CSFD sahám k odpadu... ()

Reklama

Reklama