Reklama

Reklama

Tsunami

  • Velká Británie Tsunami - Anatomy of a Disaster
Velká Británie, 2005, 59 min

Obsahy(1)

Vznik a vývoj ničivého živlu u indonéského ostrova Sumatra v roce 2004. 25. prosince roku 2004 došlo v blízkosti indonéského ostrova Sumatra k zemětřesení o síle devět celých tři stupně Richterovy stupnice. Obrovská vlna tsunami, kterou podmořské zemětřesení vyvolalo, připravila o život tři sta tisíc lidí v Indonésii, Thajsku, na Srí Lance a v dalších oblastech v okolí Indického oceánu. Dokumentární film "Tsunami - anatomie přírodní katastrofy" zkoumá vznik a vývoj ničivého přírodního živlu, vypráví příběh několika osob, které se s ním setkali tváří v tvář, a zabývá se otázkou, zda smrti tak velkého počtu lidí nešlo předejít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

Z filmařského hlediska velmi prostě odvyprávěné příběhy účastníků,které ne všechny měli dobrý konec... Věta otce který při tsunami přišel o syna .............." Myslím že tohle nezpůsobil Bůh ale příroda,a je těžké nenávidět přírodu ". ()

Reklama

Natabar 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mají výhodu - mimořádně silné téma, přes které zapomenete, že filmařina je zde čistě průměrná. Ale to vám paradoxně v těchto případech právě vůbec nevadí. ()

pepito25

všechny recenze uživatele

Ťažko skĺbiť číselný systém hodnotenia bodmi či hviezdičkami s obsahom dokumentu, ktorý tu máme pred očami. Katastrofu takýchto rozmerov nie je možné pochopiť. Človeka ohromia fakty a autentické zábery presne z tých miest a z toho času. A myslí si, že predstava, ktorá sa mu v hlave vytvára, je presná - ale nie je. Stav, ku ktorému by každý mal dospieť, je hlboká pokora pred silami Zeme, ktoré vedia byť tak ničivé..! ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Já tomu musím dát 5 hvězd. Byl jsem totiž na Srí Lance 2005 ani ne rok po katastrofě. Na mě tento dokument zapůsobil. U toho spláchnutého vlaku jsem měl srdce v krku.... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama