Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No z dětství si z filmu pamatuju akorát na vrak letadla, na chlapa v síti, kterýho mi bylo děsně líto, a dále na ukřičenou ženskou. Teď jsem se na něj podíval podruhý a musím se pochválit, že mi v paměti utkvělo vše podstatné. Jako starší a moudřejší musím ocenit i další věci, např. vymazlený outfit hlavního padoucha, který si patrně zapomněl svéct kostým Santa Klause, když si v zimě přivydělával. No, co si budeme nalhávat, na Novým Zélandu se pod tou beranicí musel pěkně potit, a taky zbytek oděvu za ty měsíce nošení změnil barvu z jásavě červené na výhružnou hnědou. Takže není divu, že se v závěru snažil trochu si šaty vyprat, proto skočil do jezera, což se mu bohužel stalo osudným.. sakra, spoiler! ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná klasika, ale tenhle "zasloužilý" snímek už by měl jít konečně do očekávaného důchodu. Časové rozpětí je zbytečně dlouhé, prošpikované nudnými zdlouhavými pasážemi, které by bylo radno vystříhat. Potom by možná byl snesitelný, ba dokonce napínavý a akční. Vždyť honičky vrtulníků, člunů nebo aut .. to vše dává snímku grády. Bohužel utápí se ve zbytečných záběrech a napětí se tak dostává k nule. Nakonec i dabérka (možná i herečka) Sally mnohdy uječená nána, kterou bych z toho srázu nejraději srazil, dost celý výtvor kazí. ()

Reklama

Caine 

všechny recenze uživatele

Nedávnou jsem ho viděl po letech s původním dabingem a je to pořád skoro stejná bomba jako za totáče, kdy jsem to viděl aspoň 5x. Naprosto standardní dobrodružný film, jakých je hodně, ale pro mě s velkou příchutí nostalgie. Od dob tohoto filmu jsem chtěl jet na Nový Zéland, kam se hrabe LOTR. A dodneška používám některé hlášky. Přijde mi to jako docela milý film se sympatickými hrdiny.   ****** Ovšem dabing na BD je chvílema hrozná ostuda... 🤨 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý a dost nepovedený pokus o akčně laděný dobrodružný snímek. Film na jednu stránku má vše co by měl mít jako je zápletka o hledání pokladu, dva neústale se (slovně i fyzicky) pošťuchující sympaťáky, honičky vzduchem, zemí i mořem i neschopné padouchy ale žádná z těchto složek nefunguje tak jak má a já se opravdu hodně nudil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerny dobrodruzny film, ktory keby som videl ako maly chlapec, tak by som z nostalgie aj ja pridal jednu hviezdicku, ale nejak ma minul a videl som ho dnes prvykrat, takze dokazem byt objektivny. ;-) Ziadny klenot zanru to rozhodne nie je a nad hladiny priemeru ho taha zabavny Donald Pleasence. Zvysok hercov alebo aj akcnych scen je len tuctovy priemer. Ale stale to je pohodova jednohubka. 5/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Původně se měl film natáčet v Queenslandu v Austrálii, ale nakonec se točilo v okolí Queenstownu na Novém Zélandu. (Cheeker)
  • Černobílá nahrávka na začátku filmu není pravá, ale byla natočena speciálně pro film. (Cheeker)
  • Film je věnován řidičům motorových člunů Johnu Rillstonovi a Billu Clarkovi a jejich koordinátorovi Colinu Robinsonovi, kteří zahynuli při natáčení. (Cheeker)

Reklama

Reklama